30 Procent vliegtuigpassagiers laat elektronica aan

30 procent vliegtuigpassagiers laat elektronica aan
Aan boord van een vliegtuig je smartphone of andere elektronische apparatuur uitschakelen, dat is voor veel vliegtuigmaatschappijen erg belangrijk om te voorkomen dat men neerstort. Maar doen we dat ook? Welnee, bij lange na niet.

De Airline Passenger Experience Association (APEX) deed samen met de Consumer Electronics Association (CEA) onderzoek naar vliegtuigpassagiers die elektronische apparaten bij zich hadden (ja, dit waren 99% van alle passagiers). Zeven op de tien gaf aan dat ze dit apparaat gebruiken tijdens de vlucht. Dat mag op zich ook gewoon, alleen wordt bij het landen en opstijgen meestal gevraagd om je apparaat helemaal uit te zetten. Dit is echter iets dat door bijna een derde van de passagiers niet wordt gedaan. Bij 61 procent van de weigeraars/vergeetachtigen ging het om een smartphone. 21 procent van de passagiers zet de telefoon gewoon in vliegtuigmodus.

Uit het onderzoek blijkt ook wat de meest gebruikte elektronica is aan boord van een vliegtuig. Eerst komt de smartphone (28 procent), daarna de laptop (25 procent), gevolgd door tablets (23 procent) en MP3-spelers (23 procent). Als laatste komt de e-Readers (13 procent).

Nu kun je je afvragen of de straling van draagbare elektronica invloed kan hebben om avionicasystemen in vliegtuigen. En dat is precies wat ze in Amerika aan het doen zijn. Mogelijk worden de regels voor het gebruik van elektronica aan boord van vliegtuigen versoepelt. Iets dat Louis C.K. best kan waarderen, denken we.

[gv data=”KpUNA2nutbk”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Ik zet voor het opstijgen mijn iPhone ook altijd op vliegtuig modus. Dat is toch goed? Ik dacht dat het daar speciaal voor was?

  2. Overigens heb ik weleens gehoord dat deze regels er zijn, omdat er ooit een crash is geweest waarbij men dacht(!) dat het iets te maken kon hebben met mobiele telefoons. Dat is dus nooit bewezen?

    • @Vincent: Geldt ook voor ziekenhuizen. Daar waren mobieltjes ook nooit toegestaan omdat ze de medische apparatuur konden storen. In heel veel ziekenhuizen worden mobieltjes al een tijdje niet meer geweerd.

  3. Het zou niet best zijn als electronica zo’n invloed op een vliegtuig heeft. Als ’t echt zo was, waren elektronische apparaten, tegelijk met de flesjes water uit ’t vliegtuig gebannen.

    • @rotarypowah: veel vliegtuigen zijn al wat ouder en vaak van voor de opkomst van de stralende massa electronica, dan is het gewoon verstandig om voor de veilige optie te kiezen. Bovendien zorgt er voor dat het uitschakelen van dat spul tijdens het opstijgen en landen de mensen er niet mee lopen te spelen en ze in geval van nood meer kans hebben juist te reageren. Die 30% daarvan is het bij 29% geen onwil, ze snappen gewoon niet hoe het netjes uitgaat, de smartphones zijn nog veel te dom en veel te complex.

  4. Inderdaad! Als het echt zo ernstig was dan hadden ze er wel voor gezorgd dat deze apparaten apart in een speciale container meevlogen. Alhoewel ik zelf wel altijd braaf de regeltjes op volg. Het zou je maar gebeuren..

  5. Is dat niet al lang bewezen dat dat een hoop onzin is om die toestellen af te zetten? ( meende het in een filmpje gezien te hebben, maar kan het niet direct terugvinden )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *