35 jaar de bak in om beledigende posts op sociale media

35 jaar de bak in om beledigende post op sociale media
Soms kun je beter dingen voor jezelf houden.

Zeggen (of in dit geval posten) wat je denkt. In Nederland kennen we vrijheid van meningsuiting en kom je met redelijk veel uitingen weg, maar dit is niet overal in de wereld zo. In Thailand is bijvoorbeeld de koninklijke familie zo’n beetje het belangrijkste wat er bestaat. Een verkeerd woord over de familie kan je duur komen te staan. Helemaal als je dit publiekelijk deelt, via het internet bijvoorbeeld.

Een man had 10 posts geplaatst op Facebook met kritische uitingen in de richting van de Thaise koninklijke familie. De 33-jarige man werd opgepakt en beschuldigd voor het maken van een nep-account om anoniem de koninklijke familie digitaal te belagen. De man ontkende en moest in de gevangenis zijn zaak afwachten. Na bijna een jaar te hebben doorgebracht in de gevangenis bekende de verdachte schuld.

Op gratie hoefde de man niet te rekenen. Integendeel. Naar aanleiding van zijn bekentenis kreeg de man een pittige straf opgelegd. Aanvankelijk had men een gevangenisstraf van 70 jaar voor ogen voor de man, maar dit is uiteindelijk verlaagd naar 35 jaar. De Verenigde Naties verwerpt de uitspraak en noemt het een schending van de mensenrechten. (via iLaw)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *