360TB disk gaat 1 miljoen jaar mee!

Auteur: , 3 Reacties
360TB disk 1 miljoen jaar

Hartstikke leuk dat we tegenwoordig voor digitale archivering 1.000 terabyte op een DVD kunnen persen, maar die DVD is waarschijnlijk geen miljoen jaar houdbaar.

Onderzoekers aan de Universiteit van Southampton en TU Eindhoven hebben hun krachten gebundeld om een harde schijf te creĆ«ren die maar liefst 1 miljoen jaar mee gaat. Daarnaast zou de disk ook nog eens bestand zijn tegen zo’n 1000 graden Celsius. De harddisk is gemaakt van glasachtig materiaal welke is voortgekomen uit zelf-geassembleerde nanostructuren en gesmolten kwarts.

De data wordt op de glazen disk geschreven met behulp van een femtoseconde laser, die korte en krachtige pulsen van licht op de harde schijf ‘schiet’. De data wordt vervolgens slechts vijf micrometer van elkaar opgeslagen. Het team van onderzoekers is momenteel bezig om de techniek te perfectioneren, daarna wil men het uiteraard commercieel gaan aanbieden.3 reacties

Ik wil de prijs niet weten denk ik… maar wel mooi spul.
Wel mooi. Zodra ons bewustzijn inclusief herinneringen gedigitaliseerd kan worden, hebben we na onze dood nog een miljoen jaar extra te “leven”. Cool!
@integraturbo:
En wellicht geen harde schijf crashes meer!!!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).