3D geprint geweer vuurt schot af en gaat stuk [video]

Vinger in de loop steken wil ook nog wel eens werken
Een vuurwapen kan verdomde handig zijn. Je kan er in korte tijd veel schade mee aanrichten, omdat je na het afvuren van een schot vrij snel een nieuwe kogel kan laden. Ten minste, zolang je wapen van metaal is.

Een wapen van plastic, zoals dit 3D-geprinte model, zal een heel stuk minder stevig zijn. Daarom heeft de maker er van ook wijselijk besloten om een zeer high-tech mechanisme toe te passen om de trekker over te halen (een touwtje). Goed plan, want na het schot ligt het wapen in tweeën.

Hoewel dit dus niet een heel succesvolle poging was, geeft het wel aan wat er mogelijk is met 3D printers. Er is al eerder een pistool vrij te downloaden geweest wat zou moeten werken, en nu dus dit geweer. Het is een vrij zorgelijke trend, eentje waar de Amerikaanse politiek ook aandacht aan besteed. Op deze manier is het krijgen van een wapen voor iedereen (met een 3D printer of iemand in de buurt met zo’n ding) toegankelijk, en dat kan niet de bedoeling zijn.

Ooit gaan we namelijk op een punt komen dat deze dingen het wel meer dan een enkel schot lang doen, zonder enige controle wie ze bezit of wat er mee gedaan wordt. En dan hebben we best wel een probleem.

Video van dit daverende succes:
[gv data=”Ow3lO_ViXkk”][/gv]

Nog geen reacties

  1. als ze overal in europa de wapenwet zeer streng maken, en criminelen altijd via illegale wegen aan wapens zullen bllijven geraken, dan moeten we op deze manier ons gaan verdedigen. In Amerika kan je tenminste op gelijke manier je beschermen tegen een crimineel in je huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *