3D geprint oor met antenne ziet er eng uit

Hallo?
Wetenschappers hebben een echt oor gemaakt met een 3D printer, inclusief een antenne waarmee radiosignalen kunnen worden opgevangen.

Onderzoekers van de Princeton University hebben de antenne verwerkt in een op basis van kalfscellen 3D-geprint oor, verrijkt met zilveren nanodeeltje. De prothese kan dus niet alleen normale geluiden horen, maar ook radiosignalen opvangen. Mensen met deze prothese zouden daardoor meer kunnen horen dan ooit tevoren. Indien de patiënt/testpersoon twee van dit soort oren zou gebruiken, dan kan men zelfs in stereo luisteren. Dolby Laboratories, Inc wilde echter geen commentaar geven over een Surround-optie.

De vorm van het 3D-geprinte (bionische) oor is overigens nog niet natuurgetrouw. Het uiterlijk van het oor kan dus op maat aangepast worden, ook een elvenoor zou in de toekomst tot de mogelijkheden kunnen behoren.

De onderzoekers van Princeton maakten al eerder een koeientand met sensor, waarmee signalen naar een ontvanger kunnen worden gestuurd zodra er bepaalde bacteriën aanwezig zijn.

Koeientand met sensor

Nog geen reacties

  1. We kunnen al heel veel, maar zintuigen als ogen en oren vervangen staat nog behoorlijk in de kinderschoenen. Erg interessante ontwikkelingen waarbij je zou willen dat je alvast 100 tot 200 jaar in de toekomst zou kunnen kijken om te zien waar het naartoe gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *