3D-printer kan reserveonderdelen printen in de ruimte

Je haar danst
Kijk, dit zijn logische en nuttige ontwikkelingen op het gebied van 3d-printers. Het bedrijf Made in Space heeft een deal gesloten met de NASA om 3d-printers de ruimte in te sturen.

In 2014 willen Made in Space en de NASA een 3d-printer de ruimte in sturen om ter plekke onderdelen te kunnen printen. (Dus niet alleen pizza’s.) De apparatuur is tijdens paraboolvluchten al getest op gewichtsloosheid, en moet volgend jaar gaan proefdraaien in het ISS.

Aaron Kemmer, CEO van Made in Space, zegt hierover:

“Imagine an astronaut needing to make a life-or-death repair on the International Space Station. Rather than hoping that the necessary parts and tools are on the station already, what if the parts could be 3D printed when they needed them?”

Niet alleen wil de NASA aan boord van ruimteschepen en het ISS instant onderdelen kunnen printen, in een later stadium moet de techniek op grotere schaal gebruikt worden om bijvoorbeeld koloniën in de ruimte vorm te geven. Denk aan een bezoekje aan Mars, en de daar aanwezige materialen gebruiken voor je eigen spacevilla. Nu maar hopen dat ze ook iets tegen dodelijke straling kunnen printen.

In onderstaande TEDxTalk vertelt Jason Dunn van Made in Space meer over 3d-printen in de ruimte.
[gv data=”d97jOf_NgPw”][/gv]

Eén reactie

  1. Goede ontwikkeling! Kan weer een hoop kosten schelen, een onderdeeltje naar het ISS vervoeren is iets anders dan een pakketje bezorgen denk ik zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *