3D-printers bouwen je nieuwe huis voor slechts 4.000 euro

Canal House in Amsterdam
Een leuk huis kost je al gauw een paar ton, maar de 3D-printer gaat de huizenmarkt flink opschudden. Chinese architecten stampen namelijk geprinte huizen uit de grond voor een prikkie.

Dat de 3D-printer in allerlei markten voor een revolutie kan gaan zorgen, is inmiddels wel duidelijk. We zagen onlangs al iemand die er een compleet kasteel mee bouwde in zijn achtertuin, maar daar zal het niet bij blijven. Het Chinese Winsun bouwde dit jaar 10 huizen in één dag, allemaal met een 3D-printer. Die huizen zouden slechts 5.000 dollar gekost hebben om te maken.

Ook in Amsterdam loopt een project dat laat zien wat er nu al mogelijk is met de printers, zo schrijft Business Insider. DUS Architects werkt sinds het voorjaar aan een grachtenpand, gemaakt van recyclebare producten. Mede-oprichter Hedwig Heinsman laat weten dat zijn bedrijf vooral wil laten zien dat je op maat gemaakte architectuur kunt leveren met de nieuwe technieken.

Hoewel er dus al veel mogelijk lijkt, staan de ontwikkelingen alles behalve stil. De Amerikaanse onderzoeker Behrokh Khoshnevis wil bouwbedrijven compleet overbodig maken met een gigantische 3D-printer. Dat apparaat moet niet alleen huizen kunnen bouwen, maar ook meteen het werk van de elektricien en loodgieter overnemen door ook de complete infrastructuur aan te leggen.

In de video hieronder zie je terug hoe Winsun een paar maanden geleden tien woningen uit de grond stampte.

[gv data=”SObzNdyRTBs”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *