4 Nederlandstalige tech-podcasts die de moeite waard zijn

Auteur: , 1 Reactie
Radio interview

Zo af en toe heb je even genoeg van de techblogs. Wat je dan doet is een tech-podcast downloaden om nóg beter te worden geïnformeerd over het laatste technieuws. Wij zetten de beste vier voor je op een rij.

BNR Digitaal

‘Actualiteiten en trends op het gebied van vast en mobiel internet, de computer en telefoon, met deskundigen die ertoe doen.’. Eerst krijg je in drie minuten een update van het belangrijkste technieuws van de week, vervolgens wordt op twee onderwerpen wat dieper ingegaan.

Tech45

Deze wekelijkse podcast uit Vlaanderen gaat al een tijdje mee – inmiddels is de mijlpaal van 250 afleveringen bereikt. Experts uit België en Nederland spreken een uur lang over het tech-nieuws van de afgelopen week. Aan het eind geeft ieder panellid een tip: dat kan bijvoorbeeld een website of app zijn. Meestal zijn het uitstekende tips. De sfeer is los en informeel: denk aan voetbal insite, maar dan voor tech. Eigenlijk exact het tegenovergestelde van BNR, dat juist een veel professionelere inslag heeft.

Frank Watching

Sinds kort heeft deze site een eigen podcast. Elke week wordt een expert langdurig geïnterviewd over een bepaald techonderwerp. De nadruk ligt daarbij op online marketing-gerelateerde zaken, maar ook gadgets en social media komen regelmatig aan bod.

Tech Snacks

Tech Snacks noemt zichzelf ‘Een wekelijkse talkshow op snackformaat: 4 tech-onderwerpen, 40 minuten, 2 presentatoren’. Ik vind de site erg prettig: je staat meteen oog in oog met download- en soundcloud links en via bullet points wordt aangegeven wat er deze week wordt besproken.1 reactie

fijne post dit, de laatste kende ik niet en ziet er goed uit! Zo in de auto gelijk de laatste even proberen :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).