4 redenen waarom de Classic NES een must-have is

Auteur: , 5 Reacties
Nintendo Classic Mini

Je zult onderhand iets hebben meegekregen over de komst van een retro-NES met 30 games. Dit is waarom jij hem ook wilt hebben.

1. Het zijn de 30 beste NES-games

Over smaak valt te twisten, en het is je vergeven als je graag Duck Tales, Double Dragon of een ander deel in de Mega Man-reeks op deze console had gezien. Toch valt niet te ontkennen dat de selectie van titels voor de retro-console ijzersterk is. De Mario-titels, Zelda, Metroid, Mega Man 2, Tetris: allemaal uitstekende games.

Een aantal titels zal voor de jongere generatie wat minder bekend zijn. Hier zitten echter ook spellen tussen die zelfs nu nog leuk zijn om te spelen, zoals Ballloon fight of Punch-Out!

2. Hij is superklein

De originele NES is een grijze plastic kast ter grootte van een Chromebook. Deze nieuwe versie past echter in je handpalm. Gebruik je hem niet, dan staat hij nog steeds leuk op je vensterbank – anders dan het origineel.

3. Retro-games spelen is leuker op een originele console

Uiteraard ís dit strikt genomen geen originele console – toch is Mario Bros. heel wat leuker met een NES-controller in je hand, dan met die van een Wii of Wii U. Tel daarbij op dat de controller ook kan worden gebruikt voor de NES-games die je via de virtual console binnenhaalt.

4. Je betaalt niet eens de prijs van een cartridge

Back in the day kocht je een Nes-game voor tussen de 99 (Super Mario Bros 1) en 149 (Super Mario Bros 3) gulden. Nu $60 voor dertig van die krengen -inmiddels kost het een vermogen om de zeldzamere titels te verzamelen- plus de console, plus een apart te gebruiken controller.

De conclusie is duidelijk: 11 november ga je dit ding kopen.5 reacties

Heeft de controller wel het originele formaat?
Nice, ben wel benieuwd of en hoe je later nog extra games kan kopen of toevoegen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).