4 redenen waarom de Honor Band 5 z’n geld waard is

Auteur: , 5 Reacties
4 redenen waarom de Honor Band 5 z’n geld waard is

Voor weinig geld je gezondheid bijhouden? Dit is een mooie optie.

Wearables heb je in alle soorten en maten en voor iedere portemonnee. In het hogere segment heb je bijvoorbeeld de Apple Watch met veel functionaliteiten. Zoek je het in de onderkant van de markt dan zul je consessies moeten doen. Gelukkig hoef je echt niet heel veel in te leveren op kwaliteit. We hebben recent de nieuwe Honor Band 5 van 30 euro getest en waren positief verrast over de kleine wearable. Lees hieronder waarom.

4 redenen waarom de Honor Band 5 z’n geld waard is

1. OLED-schermpje
Een eerste levensbehoefte anno 2019 is toch wel een kleurenscherm. Het liefst OLED. Zwart-wit kan echt niet meer en maakt een wearable ook heel erg saai. De Band 5 heeft een 0.95 inch AMOLED scherm. Je kunt meerdere skins gebruiken met elk een eigen set kleuren. Van een blauwig, paars en gelig thema tot een regenboog klok of juist een heel zakelijk thema. Elk thema heeft zijn eigen prioriteiten met informatie. Zo kun je kiezen voor enkel een klok, of juist een klok met informatie over het weer en hoeveel stappen je hebt gezet.

4 redenen waarom de Honor Band 5 z’n geld waard is

2. Je gaat bewegen
Het doel van zo’n sportieve wearable is dat je wat meer gaat bewegen. Althans, dat lijkt me de bedoeling. De Band 5 is gekoppeld aan de app Huawei Health op je Android-smartphone. Je stappen worden bijgehouden en je kunt er tevens je hartritme mee meten. De Band 5 trilt in combinatie met een korte animatie als de wearable van mening is dat je moet bewegen. Ideaal als je een kantoorbaan hebt. De Band 5 daagt je elke dag uit om die 10.000 stappen te zetten, elke dag opnieuw.

3. Neem de wearable mee naar de sportschool
Er zitten programma’s op voor tijdens je workout. Bijvoorbeeld als je op de hardloopband staat. Het apparaatje meet hoeveel kilometer je rent, wat je actuele hartritme is en ook -vrij handig- wat je gemiddelde hartritme is. Er zijn tevens programma’s voor buiten de sportschool, voor als je bijvoorbeeld een stevige wandeling gaat maken buiten. De Band 5 kan tegen water. Je hoeft niet bang te zijn om te zweten of als er een regenbuitje dreigt.

4 redenen waarom de Honor Band 5 z’n geld waard is

4. Value for money
Onder dit kopje verstaan we de algemene functionaliteiten. WhatsAppjes worden op het kleine scherm weergegeven. Als je het ding ook ’s nachts draagt zal je slaap worden bijgehouden. En met een prijs van 29 euro is dit leuk genoeg om cadeau te doen.

Nadelen
Natuurlijk zijn er ook nadelen. Neem deze in overweging mocht je een Band 5 willen kopen. Zo is de batterijduur niet geweldig. Het mooie AMOLED-scherm verbruikt energie. Je moet de wearable na vier of vijf dagen alweer aan de lader hangen. De batterijduur kun je verlengen door functionaliteiten niet te gebruiken of door de helderheid lager te zetten, maar dit wil je natuurlijk niet. En als de Band 5 aan de lader ligt kun je deze dus niet gebruiken. Een non-stop rapport van je slaapritme of gelopen stappen zit er dus niet in.

Het bandje van de Band 5 is ook niet van de hoogste kwaliteit. Als je veel sport (en dus zweet) en de Band 5 daarnaast ook draagt tijdens je dagelijkse werkzaamheden wil het rubberen bandje al gauw flexibel worden.

4 redenen waarom de Honor Band 5 z’n geld waard is

Een ander nadeel, maar dat is persoonlijk, vind ik de skins. Met software updates komen er geregeld nieuwe skins bij, maar de beschikbare skins vervelen snel naar mijn mening. Daarnaast vond ik maar één skin echt mooi, waardoor ik deze bleef gebruiken. Helaas kun je de skins niet personaliseren.

Het zijn een paar kritiekpuntjes op een verder goed functionerende wearable. Voor drie tientjes is de nieuwe Honor Band 5 een behoorlijke complete activiteitentracker. Een prima cadeautje voor de feestdagen die in het verschiet liggen.

Meer reviews? Je checkt ze hier.5 reacties

Voor 30 euro een mooie blauwe sportwearable? Zeer netjes hoor! Wel jammer dat je de skins niet kan personaliseren. Leuke review!
@toyotafortuner: Bedankt!
@toyotafortuner: idd zeker een prima review met een artikel dat anders zomaar aan je voorbij gaat.
Dit zijn de leuke dingen voor wellicht de komende feestdagen als cadeau lid.
Heb er vandaag meteen 1 besteld voor 29 euro, maandag al in huis, ben benieuwd.
Ik heb deze sinds een aantal weken nadat ik mijn honor band 4 ben kwijtgespeeld. Kleine upgrade van de (sport)tracking eigenschappen, maar over het algemeen zeer tevreden. Ik gebruik voornamelijk de zwemtracking zodat ik zelf geen baantje meer hoef te tellen en dit die super, en achteraf een mooi rapportje.
Voor deze prijs kan het geen miskoop zijn….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).