4 vernieuwingen van de vandaag onthulde Raspberry Pi 2

Raspberry-Pi-2
Vanochtend werd de nieuwe versie van de minicomputer Raspberry Pi onthuld: de Raspberry Pi 2. Wat heeft deze nieuwe editie te bieden ten opzichte van zijn voorganger?

01. Een nieuwe processor
De processor die we in de Raspberry Pi 2 terugvinden loopt op een quad-core ARMv7 processor die geklokt is op 900MHz. Een flinke verbetering ten opzichte van het origineel, die het moest doen met een single-core, ARMv6 processor op 700MHz.

02. Meer RAM
Naast de vernieuwde processor is er ook twee keer zoveel RAM aanwezig in de Raspberri Pi 2. 1GB dus, in plaats van 500MB. Door dit te combineren met de processor moet het nu ook mogelijk zijn om in real-time beelden te verwerken. Ook Windows 10 moet er zonder problemen op kunnen draaien.

Raspberry-Pi-2-chip

03. Windows 10 gratis beschikbaar
Naast de aankondiging van de nieuwe versie, onthulde Microsoft vandaag dat Windows 10 gratis beschikbaar komt voor ontwikkelaars die met de minicomputer werken. Wat deze versie van het nieuwe besturingssysteem inhoudt is nog niet bekend, maar dat iedereen het gratis kan proberen maakt het in ieder geval de moeite waard. Het enige wat je moet doen is jezelf aanmelden bij het ontwikkelaarsprogramma van Microsoft.

04. De prijs
Dit is eigenlijk geen vernieuwing, maar daarom juist bijzonder. De prijs van de nieuwe Raspberry Pi blijft namelijk identiek aan het origineel. 35 dollar, of 31 euro dus. Het nieuwe model is vanaf vandaag beschikbaar, al kun je er door immense populariteit waarschijnlijk voorlopig nog niet aan komen.

Raspberry-Pi-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *