5 dingen die je moet weten over Bitcoin kopen

Auteur: , Geen reacties
5 dingen die je moet weten over Bitcoin kopen

Zo sla je die felbegeerde digitale muntjes in.

De Bitcoin is weer heet. Na een rustig jaar is de cryptowereld levendiger dan ooit. Bitcoin, als de bekendste cryptomunt onder alle coins, is toneel van enorme stijgingen en dalingen. De ene dag kan de munt 20 procent in de plus zitten en de volgende dag op hetzelfde niveau weer keihard dalen. Dat maakt de cryptomunt interessant voor de speculerende belegger. In dit artikel geven we een aantal voorbeelden hoe je Bitcoin kunt kopen.

Begin met een wallet
Stap één is een wallet hebben. Je moet immers die Bitcoins wel ergens kunnen parkeren. Je kunt onder andere kiezen voor een online wallet via een crypto exchange, een hardware wallet of een online wallet middels een betaalde cloudservice.

Bitcoins kopen via een Nederlandse aanbieder
Er zijn diverse Nederlandse partijen waar je Bitcoins kunt kopen. Het fijne van een Nederlandse aanbieder is dat het vertrouwt aanvoelt. Let wel goed op met welke partij je in zee gaat. Er kunnen altijd rotte appels tussenzitten die kwade bedoelingen hebben.

De betaalmogelijkheden
De ene aanbieder van Bitcoins is de andere niet. Let daarom goed op hoe je de coins aanschaft. Bij Nederlandse partijen kun je meestal wel met iDEAL terecht. Dit is weer heel anders met bijvoorbeeld een exchange uit de Verenigde Staten. In het laatste geval heb je vaak een creditcard of een PayPal-rekening nodig. Hoe meer betaalmogelijkheden je zelf hebt, des te meer partijen waar jij terecht kunt om je Bitcoins te kopen.

Koop bij bekende namen
Crypto kopen doe je dus het liefst bij een vertrouwde partij, maar wat zijn bekende namen als je als leek de wereld van crypto komt binnenwandelen? Enkele internationale bekende namen zijn Binance, Coinbase en Kraken. Bij deze drie partijen ben je zeker van een eerlijke deal en hoef je niet bang te zijn voor oplichting dat je gekochte Bitcoins niet arriveren.

Hou de actuele koers in de gaten
Bitcoin moet je eigenlijk kopen door altijd één oog gericht te houden op de actuele koers. Zoals je wellicht weet kunnen crypto’s enorm fluctueren in waarde. Overweeg je tijdens een druk moment te kopen, dan is het erg belangrijk om te zien wat de koers live doet. Je kunt zomaar wat extra Bitcoins op het juiste moment inslaan als de koers een duikvlucht maakt. Beslis snel, want die duikvlucht kan in een mum van tijd weer omslaan in een stijging. Welkom in de wereld van crypto!Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).