5 dingen die je moet weten over de Netflix-serie Glow

Glow
Vanaf deze vrijdag is er een gloednieuwe serie te zien op Netflix. Maar waar gaat het eigenlijk over?

Glow is een nieuwe serie door vrouwen en voor vrouwen. Als man kun je natuurlijk ook een gokje wagen. Wellicht dat je na het lezen van dit artikel wel nieuwsgierig bent geworden. In dit artikel wat achtergrondinformatie over Glow en wat je kunt verwachten.

Zoals gezegd: voor en door vrouwen
Als je fan bent van Orange is the new Black en Weeds dan ga je Glow wellicht ook een leuke serie vinden. Uitvoerend producent is Jenji Kohan. Kohan was ook betrokken bij de twee eerder genoemde tv-series. De cast bestaat uit onder andere Ellen Wong, Britt Baron, Alison Brie, Kimmy Gatewood en Betty Gilpin. Het lijstje met actrices gaat nog even verder. Het is niet alleen maar vrouwen, acteur Chris Lowell speelt ook een belangrijke rol in de nieuwe serie. Naast Kohan waren ook Liz Flahive (Homeland, Nurse Jackie), Carly Mensch (Orange Is The New Black, Nurse Jackie) en Tara Herrmann (Orange is the New Black) betrokken bij de productie van Glow.

Het verhaal
Glow neemt je terug naar de jaren tachtig. Ruth Wilder (Alison Brie) is de hoofdpersoon en speelt een werkloze actrice die nogal krap bij kas zit. Door zich te storten op damesshowworstelen denkt ze eindelijk een doorbraak te kunnen maken. In dit wereldje ontmoet ze 12 anderen die in hetzelfde schuitje als Wilder verkeren. Samen proberen ze een naam te maken in de bizarre wereld van damesworstelen.

Het eerste seizoen
Het eerste seizoen is vanaf vrijdag 23 juni wereldwijd te zien. Seizoen 1 van Glow bestaat uit 10 afleveringen. Een aflevering duurt een uur.

Recensies
De nieuwe tv-serie is positief ontvangen door de pers. Onder andere USA Today en Variety waren enthousiast. IGN geeft de serie zelfs een 9/10. Glow schept dus hoge verwachtingen.

Beelden!
Niet lezen, maar kijken. Hieronder zie je de vrijgegeven trailer door Netflix. De trailer duurt drie minuten.

[gv data=”N5sVk6XXLKs”][/gv]

Weten wat je nog meer kunt zien op Netflix in juni? Check dan DIT overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *