5 dingen die je moet weten over de nieuwe Apple TV

Nieuwe Apple TV tijdens WWDC?Apple ziet de televisie al een tijdje als een interessant fenomeen, maar toch heeft het techbedrijf de Apple TV al even met rust gelaten. Deze zomer moet daar verandering in gaan komen.

De laatste update is alweer drie jaar geleden, maar de nieuwe Apple TV wordt hoogst waarschijnlijk tijdens het WWDC gepresenteerd. Dit is wat wij verwachten van de vierde generatie van het apparaat.

1. Een compleet nieuw ontwerp. Gezien de trends binnen Apple rekenen we op een slanker design en een uitvoering in meerdere kleuren, zoals zwart, zilver en goud.

2. Vernieuwde hardware. De huidige Apple TV is alweer drie jaar oud, dus de hardware kan wel een opfrisbeurt gebruiken. De huidige processor werd ook gebruikt in de iPhone 4S, om maar even aan te geven hoe oud ‘ie is. De Apple TV zal vermoedelijk beschikken over een A8-processor of een variant daarop. Ook verwachten we dat er meer ruimte wordt gecreëerd voor lokale opslag.

3. HomeKit. De Apple TV zal gaan dienen als de hub in je woonkamer, zodat je er straks meerdere apparaten mee kunt bedienen. Het vernieuwde besturingssysteem voor de Apple TV biedt verder ondersteuning voor Siri, zodat je geen afstandsbediening meer nodig hebt en van zender kunt wisselen door naar je tv te roepen.

4. Van zender wisselen? Jazeker! Apple werkt namelijk aan een eigen streamingdienst met 25 kanalen, al zou het bedrijf zich daarmee nu vooral op de Verenigde Staten richten. ABC, CBS, Fox, Disney en Discovery hopen een plekje te bemachtigen op de Apple TV. Het kostenplaatje? Apple zou tussen de 30 en 40 dollar willen vragen voor de dienst.

5. Het is op dit moment niet mogelijk om apps te ontwikkelen voor de Apple TV. Dat gaat veranderen tijdens de WWDC, want dan krijgen developers de eerste software kit, zodat ze aan de slag kunnen met applicaties voor het apparaat. Deze zullen straks te downloaden in een speciale App Store.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *