5 dingen die je moet weten over de Samsung Galaxy Note 5

5 dingen die je moet weten over de Samsung Galaxy Note 5
Er gaat tegenwoordig geen dag meer voorbij of er lekt iets uit van de Galaxy Note 5. Daarom hoog tijd voor een allesomvattend artikel over het nieuwste vlaggenschip van Samsung. Het is immers al bijna 13 augustus.

1. Het design

De weg die Samsung is ingeslagen met de Galaxy S6 wordt doorgetrokken naar de Note-serie. De telefoon is gebaseerd op een metalen frame, met Gorilla Glass aan de voor- en achterkant, waarmee het bedrijf breekt met het goedkoop ogende kunststof dat in voorgaande Note’s werd gebruikt. De onderzijde beschikt over een ovale thuisknop, voorzien van een vingerafdrukscanner waar je nu alleen nog maar een vingertop op hoeft te leggen. Onhandige swipen is verleden tijd.

2. Het display

Het scherm in zijn voorganger betrof een 5,7 inch QHD-display met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dit AMOLED-scherp wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gezien als één van de beste telefoonschermen ooit. Samsung is dan ook niet van plan om hier veel aan te veranderen. De display-specs in de Note 5 zijn hetzelfde, maar er worden wel een aantal aanpassingen aan het scherm doorgevoerd.

3. Processor & geheugen

Samsung koos bij de Galaxy S6 niet meer voor een processor van Qualcomm, maar voor hardware uit eigen huis. Iets dat ook het geval zal zijn bij de Galaxy Note 5. Naar verluidt wordt het de 64-bit Exynos 7422 chipset met acht rekenkernen, alles gemonteerd op één chip, wat ten goede komt aan het stroomverbruik. De SoC wordt voorzien van 4 GB werkgeheugen. Hoe hoog de kloksnelheid ligt is nog niet bekend. Het opslaggeheugen van de telefoon wordt vermoedelijk 32 GB voor de instapversie, waarmee het nog maar de vraag is of het micro SD-kaartslot zijn comeback maakt.

4. Geen verwijderbare accu

Zijn voorganger heeft een verwijderbare accu. Fijn voor powerusers die aan de capaciteit van 3220mAh niet genoeg hadden, want dat hield niet bepaald over. In de Galaxy Note 5 is de accu jammer genoeg niet meer verwijderbaar. Een direct gevolgd van het nieuwe design met metaal en glas. Daar staat tegenover dat de accu volgens recente geruchten een capaciteit van 4100 mAh krijgt. Zou genoeg moeten zijn.

5. Toetsenbord

Samsung wil de Note 5 een succes maken onder zakelijke gebruikers. Niet alleen de S Pen met talloze nieuwe functies zal daarom weer van de partij zijn, er wordt ook gewerkt aan een Keyboard Cover. Een hoesje met een ingebouwd toetsenbord. Het is al weer even geleden dat Samsung zich aan de toetsen waagde. De laatste Samsung-telefoon met ‘echte’ toetsen is de vier jaar oude Samsung Galaxy TXT.

De bovenaan afgebeelde Galaxy Note 5-foto is vannacht vrijgegeven door @evleaks, samen met beeld van de Galaxy S6 Edge Plus. Beide telefoons worden 13 augustus op een groot evenement in New York geïntroduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *