5 dingen die je moet weten over Gearbest

Auteur: , 1 Reactie
GB

We geven je wat weetjes over deze webshop.

Op zoek naar techproducten bij een grote internationale webshop? Dan ben je bij Gearbest aan het juiste adres. Voor je een order plaatst bij een dergelijke webshop, is het wel zo fijn als je wat weet over de achtergrond. In dit artikel werpen we een blik op het bedrijf.

Dit is Gearbest
Gearbest is een webshop en is onderdeel van Globalegrow E-Commerce. Het bedrijf opereert vanuit Shenzen, China. Dit is dé techstad van China. Veel Chinese webshops en techbedrijven opereren vanuit deze Aziatische stad. Dit heeft meerdere redenen. Zo ligt Shenzen dicht bij Hong Kong en dit maakt handel tussen de administratieve regio’s eenvoudiger. Zie Shenzen als de Silicon Valley van China. Globalegrow is zeer bekend in het land en beheert meerdere grote webshops. Naast Gearbest valt bijvoorbeeld ook webshop Sammydres onder Globalegrow.

Wereldwijd actief
Gearbest opereert niet alleen in China. De webshop is actief met eigen digitale vestigingen in Japan, Australië, Hong Kong, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Amerika. Overal op de wereld dus. Gearbest levert bestellingen af in meer dan 200 landen.

Statistieken
Zo’n grote onderneming brengt interessante feiten naar boven. Zo bestaat de wereldwijde voorraad van Gearbest uit 150.000 vierkante meter aan producten, worden er elke dag meer dan 150.000 artikelen verstuurd en levert het bedrijf producten van meer dan 1.000 merken.

Ook Nederland voor ogen
Hoewel Gearbest geen vestiging in ons land heeft, worden producten wel naar Nederland verstuurd. Bovendien heeft de webshop een contactpersoon in Nederland. Via deze weg kunnen de laatste aanbiedingen, nieuwe producten en aantrekkelijke couponcodes worden aangeboden.

Dit kun je er kopen
Het gamma van Gearbest is behoorlijk uitgebreid. Game-computers, onderdelen voor je PC, smartwatches, smartphones (o.a Huawei, Xiaomi, Asus) of TV-accessoires. Vrijwel alles dat te maken heeft met tech is te koop bij de webshop.1 reactie

Gaat niet altijd goed bij deze Chinees.

Nadat ik zonder problemen wat kleiner spul had besteld (kabeltjes e.d.) dit jaar een smartwatch besteld daar.
Kreeg pas 2 weken na bestelling eindelijk een track&trace code, maar verder dan dat is het nooit gekomen. De verzender heeft het pakje nooit gezien blijkbaar, want na maanden wachten nog steeds geen update. (en geen pakje)

Na héél véél heen en weer gemail uiteindelijk (met tussenkomst van Paypal) mijn geld terug gekregen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).