5 dingen die je moet weten over de iCloud-hack

Auteur: , Geen reacties

Het zal je maar gebeuren: zonder dat je het doorhebt bladeren hackers rustig door je foto’s en andere privégegevens. Dit is hoe de foto’s van 100 celebs op internet terecht kwamen.

1. Meer dan 100 artiesten zijn de dupe geworden van de Find My iPhone hack
Meer dan honderd celebs zijn deze keer getroffen door de hack ,die is uitgevoerd door verschillende hackers. De website 4Chan postte eerder al een lijst met namen van bekende sterren die mogelijk slachtoffer zijn geworden van de cyberaanval. Naast Jennifer Lawrence zouden ook Rihanna, Kate Bosworth en Kim Kardashian getroffen zijn.

2. Apple heeft het lek stilletjes gedicht
Dankzij een kwetsbaarheid in Find My iPhone konden de hackers ongestoord scripts uitvoeren om het wachtwoord van iCloud-accounts te achterhalen. Bij veel diensten kun je (tijdelijk) niet meer inloggen als je drie keer een foutief wachtwoord hebt ingevuld, maar bij Find My iPhone was dat niet het geval. Apple heeft zijn systeem stilletjes een update gegeven, waardoor het niet langer mogelijk is het lek te misbruiken.

3. Voorkom dat je zelf gehackt wordt


Deze video bevat de nodige tips om een sterker wachtwoord te creeren. Het makkelijkste wat je kunt doen wanneer je gehackt bent, is je iCloud-wachtwoord veranderen en deze niet voor andere accounts gebruiken.

4. Het is niet de eerste keer dat er een lek zat in Find My iPhone
Find My iPhone is wel vaker niet helemaal waterdicht gebleken. Zo kwam eerder dit jaar naar buiten dat je een iPhone kunt gijzelen via het track & trace-systeem, terwijl vorig jaar bleek dat je zelfs het volgsysteem zelfs op een vergrendeld toestel kon uitschakelen.

5. De iPhone-hackers kunnen jaren de cel ingaan


Het is natuurlijk de vraag of ze gepakt worden, maar mocht het lukken te achterhalen wie de foto’s gepubliceerd heeft, dan kan diegene jaren de cel in gaan. De man die in 2010 Sarah Palin hackte mocht een jaar achter de tralies doorbrengen, terwijl de hacker van Scarlett Johansson 10 jaar gevangenisstraf kreeg opgelegd.

Lees ook: is het Apple’s schuld dat er naaktfoto’s van beroemdheden zijn uitgelekt?

UPDATE: Apple ontkent misbruik van beveiligingslekEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).