5 dingen die je moet weten voor je aan GoT seizoen 7 begint

Game of Thrones
Draken, White Walkers en gigantische veldslagen staan op het menu.

Seizoen 7 van de hitserie Game of Thrones is vanaf vandaag (in Nederland) te zien. De meesterlijke fantasyserie kent geregeld een plottwist of twee, dus voordat je begint aan het nieuwste en een na laatste seizoen, zijn dit nog vijf dingen die je misschien over het hoofd hebt gezien in het vorige seizoen. Oh, en SPOILER ALERT, natuurlijk.

Winter is here
In de laatste aflevering van seizoen 6 kwam er een speciale vogel naar Winterfell gevlogen… Een witte raaf. Ned Stark voorspelde het keer op keer en alle andere Stark’s herhaalden het credo continue: “Winter is coming.” Nu, 6 seizoenen later, is het dan eindelijk zover: Winter is here.

De jaargetijden in Westeros zijn ietsje anders dan hier op aarde. Zo kunnen zomers en winter generaties lang duren. Wat de meeste Westerosi daarentegen niet lijken te begrijpen, is dat dit de langste en koudste winter ooit zou moeten worden. Nog vervelender voor de inwoners van het verdeelde land is dat die winter iets met zich meebrengt. Of beter gezegd, iets neemt de winter met zich mee.

[gv data=”1Mlhnt0jMlg”][/gv]

The Wall weerhoudt zowel Wildlings als de ondode White Walkers en hun zombie-achtige hulpjes ervan om het land daadwerkelijk binnen te dringen. Maar zoals pijnlijk duidelijk wordt in de voorgaande seizoenen, is The Night’s Watch niet opgewassen tegen de koude shit storm die komen gaat. Kiezen tussen The Waling Dead en Game of Thrones is met seizoen 7’s zombie-invasie waarschijnlijk niet meer nodig…

Dany komt eraan
Er komt daarentegen niet alleen gevaar vanuit het noorden. Nadat Daenerys Targaryen haar quest bij de Dothraki had voltooid, richtte ze haar pijlen (als discutabel de rechtmatige opvolger) op de Iron Throne. Nu, aan het einde van seizoen 6, heeft ze eindelijk een vloot weten te regelen door middel van een pact met de Greyjoys en de overwinning op de slavenmeesters van de slavensteden.

Met haar drie volgroeide draken en honderden schepen gaat Daenerys Targaryen, Queen of the Andals, Khaleesi of the Great Grass Sea, Breaker of Chains and Mother of Dragons voor de volgende titel: Queen of the Seven Kingdoms. Haar invasie van de ijzeren troon zal ongetwijfeld niet met een glimlach ontvangen worden, dus verwacht gigantische veldslagen en de Dracarys in actie. Uiteraard met Varys en Tyrion Lannister aan haar zijde.

Mad Queen Cersei
Over de Iron Throne gesproken, die wordt tegenwoordig bezet door Cersei Lannister. Dit vaste personage uit GoT heeft vanaf de eerste aflevering van seizoen 1 naast de troon gestaan, maar zit daar nu eindelijk op. Love her or hate her, ze zal er alles aan doen om haar positie te beschermen.

Nog belangrijker, haar onuitputbare liefde voor haar kinderen was al reden voor vele verschrikkelijke acties, maar na het opblazen van de Sept of Baelon (en zowat de halve cast van Game of Thrones) en het verliezen van haar laatste kind, koning Tommen, is er werkelijk niets meer dat Cersei kan stoppen. Na Mad King Aerys Targaryen krijgen de Westerosi in seizoen 7 waarschijnlijk te maken met een nog heftiger geschifte heerser.

[gv data=”kj55XNXJztY”][/gv]

Jon Snow is geen Snow
Na de monsterlijke strijd tussen Ramsey Bolton en Jon Snow, toepasselijk The Battle of the Bastards genoemd, is de schurk uit het afgelopen seizoen verslagen. Dat mondde uit in een reünie tussen Jon en zijn halfzus Sansa in hun ouderlijk slot Winterfell. Daar werd Jon uitgeroepen tot King in the North. Deze titel zal nog veel druk op zijn schouders gaan uitoefenen.

[gv data=”tsFeIVJfKsA”][/gv]

Allereerst was het namelijk niet Jon, maar Sansa (met behulp van Littlefinger) die de Boltons wist te verslaan. Zonder de hulp van zijn halfzus was hij er hoe dan ook geweest. Er worden dan ook terecht discussies gevoerd over de benoeming van Jon; moest er niet een Queen in the North benoemd worden?

Daarnaast bleek aan het einde van de laatste aflevering van seizoen 6 dat Jon Snow helemaal geen bastaard is van Ned, wat zijn claim als King in the North alleen maar verzwakt. Vele kleinere huizen hebben namelijk hun zwaard gezworen aan de Starks. Nu blijkt dus dat Jon de zoon is van Lyanna Stark (de zus van Ned) en prins Rhaegar Targaryen.

Met andere woorden, Sansa Stark is een nicht van Jon Targaryen en Dany is Jon’s tante. Een liefdesrelatie tussen die twee laatstgenoemden staat al lange tijd centraal in online discussies, maar met de wetenschap dat de twee verwant zijn, gaat dat hopelijk niet gebeuren. Maar aan de andere kant, incest is helemaal niet zo’n big deal in Westeros…

Ome Euron zal een grote rol spelen
Uiteraard is het (oh zo heerlijke) overlijden van Ramsey Bolton niet het einde van de schurken in Game of Thrones. Verwacht in seizoen 7 namelijk een nieuwe gestoorde, sadistische kerel die onze hoofdpersonen het leven zuur wil maken. Euron Greyjoy, de oom van Theon en Yara, werd in het afgelopen seizoen geïntroduceerd en zal waarschijnlijk een grote rol gaan spelen in seizoen 7.

[gv data=”4fQqbgycLRg”][/gv]

Direct werd duidelijk dat je met hem niet moet sollen. Hij vermoordde de voormalige leider van de Ironblood en beloofde het door de Vikingen geïnspireerde volk hun oude glorie terug te geven. Hoe, vraag je je af? Nou, door te trouwen met Dany. Daenerys zelf is ook opzoek naar alliantie door middel van huwelijk, maar een gelukkig huwelijk met Euron zal er niet in zitten. Wellicht had ze toch bij Michiel Huisman moeten blijven in Mereen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *