5 dingen die ons behoorlijk irriteren aan iTunes

iTunes irritaties
iTunes was ooit dé revolutie in muziekland. Het programma is in de loop der jaren nauwelijks veranderd en dat zorgt inmiddels voor de nodige irritaties.

1. Het is niet mogelijk om meerdere accounts en muziekbibliotheken te synchroniseren
Apple houdt graag de controle over wat je doet met je aankopen en laat je dus maar één iOS-device tegelijkertijd synchroniseren met iTunes. Sterker nog: als je wilt synchroniseren met de muziekbibliotheek van een vriend of vriendin, dan zul je daarvoor je eigen collectie compleet moeten verwijderen.

2. Je moet tracks handmatig verwijderen op een extern apparaat
Of je nu meer ruimte wilt creëren of gewoon een nummer van je apparaat wilt verwijderen: het moet handmatig op je iPhone of iPad én in iTunes. Doe je dat niet en laat je muziek automatisch synchroniseren, dan kan het zomaar zijn dat iTunes je smartphone of tablet weer helemaal vult met verwijderde muziek.

3. iTunes is langzaam
We weten allemaal hoe vervelend is als je per ongeluk iTunes opstart, want voor het programma is opgestart en je weer wat anders kunt doen, heb je al drie keer koffie kunnen zetten. Maak er daar maar zes van als je Windows gebruikt.

4. Er zijn teveel updates
Die ene keer dat je iTunes opent krijg je vaak ook nog een update voor je kiezen. Die kun je niet zomaar installeren, want voor je verder kunt, moet je alle andere programma’s afsluiten. Het kost tijd, het irriteert en op den duur wordt je er helemaal gek van.

iTunes interface niet aan te passen

5. Je kan de interface niet zelf inrichten
Als laatst is het vervelend dat je het programma niet naar eigen wens kunt inrichten. iTunes heeft vrijwel geen opties om de layout aan te passen. Al is dat ook wel weer hoe we het gewend zijn van Apple.

8 reacties

  1. Komt ie weer hoor, nog een Apple bericht :p

    Maar even OT:

    Geen een van de 5 punten zitten mij draws bij het gebruik van iTunes. Voordat ik een Mac had (al 3 jaar geleden) hoorde ik altijd van die horror verhalen over iTunes, maar bij gebruik vind ik het een fantastisch programma. Lekker overzichtelijk, synchroniseert draadloos (en eenvoudig), mooie album view mode.
    Volgens mij zijn mensen die er over zeuren gewoon noobs die er niks van snappen of erger, ze hebben iTunes nooit gebruikt.

    1: Als ik een album van iemand wil, import ik hem zelf wel via iTunes nadat deze op mijn Mac staat.

    2: Misschien dat het bij jou een chaos is met duizenden verschillende artiesten met onvolledige albums, maar 1 nummer in het album enz. Bij mij is het overzichtelijk met een paar goede artiesten met volle albums, artwork, lyrics enz en overige metadata. Geen problemen hiermee dus.

    3: iTunes is supersnel. ^^ Weet niet of het jouw screenshot daarboven is, maar als ie bij Windows langzamer draait verbaast mij niks.

    4: Updates voor de Mac versie zijn er zelden, en als deze er zijn voegen ze nieuwe features toe, als iTunes radio.

    5: De interface is super mooi in album view mode, natuurlijk moet je wel de nodige artwork koppelen aan je album als deze niet klopt.

    Dus iTunes is helemaal geen irritant programma, leer er mee werken en hij is veel beter dan alternatieven. 😉

    • @NiNja: Itunes onder windows is een hopeloos stuk software. Er valt niet mee te werken en vrijwel ieder alternatief is beter. Dit zal er mee te maken hebben dat de windows versie niet de aandacht van apple krijgt die de OSX versie wel doet.
      Onder windows en linux zijn er heel veel alternatieven die beter zijn, mooier zijn en helemaal naar wens zijn te configureren. Dan kan je als argument geven: koop een mac, maar dan zeg ik, nee 95% van de computers wereldwijd draaid windows, ze moeten eens een keer een fatsoenlijk stuk software op de markt brengen voor hun veel te dure scheitproducten.

      • @MrSkyline: Wat een hoop onzin over die ”scheitproducten”. Snap nooit wat mensen altijd tegen Apple producten hebben, terwijl Windows of Android producten nooit zo hard worden aangevallen voor Apple gebruikers.

        Feit is dat het beter en stabieler werkt dan Windows. Daarnaast zijn iPhones, MacBooks en iMacs prachtig uitziende machines, en mensen die daar veel waarde aan hechten willen er nou eenmaal meer voor betalen.

        Daarnaast betaal je ook voor de diensten van Apple. En als je in hun ecosysteem zit, zijn je iOS en Mac altijd mooi in sync en bieden dezelfde user experience. Het enige wat dan verandert is het scherm formaat waarmee je werkt.

        Bij Windows en Android heb je dat niet. Windows doet hun best met Windows Phone, maar dat is gewoon lelijk/onhandig en irritant net als heel Windows 8.

        Je betaalt er gewoon meer voor, omdat het beter werk. Net zoals bijvoorbeeld Mercedes die beter rijdt dan een Opel…
        Ik wil niet verwaand of zo klinken, ik vind het ook allemaal behoorlijk duur, maar Apple vind ik nou eenmaal beter werken en daarnaast is de rest waarde ook veel groter als je je MacBook of iPhone wilt verkopen vergeleken met een Windows laptop of Android mobiel.

  2. Ik sluit mij volledig aan bij de 5 punten van Marjolein. Ik gebruik itunes al vanaf voor de 1e iphone. Echt een shit programma. Het meest irritant is nog dat je geen muziek kunt verzamelen van vrienden. Het verwijderen van muziek van je externe apparaat is ronduit dramatisch. Dus breek mij de bek niet open……

  3. Het grootste probleem vind ik nog dat mijn computer steevast vast loopt bij elke iTunes update. Niks doet het meer tot ik die update geïnstalleerd heb.
    Voor mij de rede om geen troep van Apple meer te kopen, Dan hoor ik maar niet bij de wannabees.

  4. Naar mijn mening is iTunes het beste muziekprogramma wat je maar kan hebben. Ik heb meerdere muziekprogramma’s gebruikt en iTunes is veruit het beste. Op Windows vond ik het al fijn, maar op de Macbook is het gewoon fantastisch. Verder sluit ik me aan bij @Aventador51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *