6 gratis apps die elke Pokémon Go-speler moet hebben

Pokemon go gratis apps
Alles wat je nodig hebt om de beste Pokémon Go-speler te worden.

Er zijn verschillende manieren om alle zeldzame Pokémon te vangen, bijvoorbeeld door heel simpel honderden kilometers te lopen om eieren uit broeden of het advies van deze man op te volgen. Maar de meesten hebben daar geen zin in. Gelukkig zijn er een aantal handige apps die het makkelijker maken. En nee, ontwikkelaar Niantic geeft je geen ban voor het gebruiken van deze apps.

1. GoRadar
Elke Pokémon Go-speler kent inmiddels het verhaal van online Pokémon tracker Pokévision. Maar gelukkig doken er al snel nieuwe web en app trackers op. GoRadar is daarvan het meest betrouwbaar, de app is al lange tijd online en de Pokémon die erop te vinden zijn kom je ook altijd in het echt tegen. Download GoRadar HIER voor iOS. Android-gebruiker kunnen gebruikmaken van de webapp.

2. RazerGo
RazerGo is een Pokémon Go-app waarmee je kan chatten met andere Pokémon Go-speler. Door je locatie met de app te delen wordt er binnen een straal van 5, 100 en 1000 kilometer getoond welke Pokémon Go-spelers nog meer in de buurt zien. Misschien weet één van hun wel waar die zeldzame Pokémon zitten. RazerGo downloaden? Klik HIER voor iOS en HIER voor Android. Uiteraard is er ook een webversie.

3. PokeDetector
In de PokeDetector-app kan je aangegeven welke Pokémon je wilt vangen. PokeDetector blijft vervolgens op de achtergrond draaien en geeft je een notificatie wanneer de Pokémon die je zoekt in een straal van 50 of 100 meter te vinden is. Kom maar op met die Snorlax. Download HIER de iOS-versie en HIER de Android-versie.

4. Evolution calculator
Heb je eindelijk die 50 of 100 (of 400 voor gyarados) candies bij elkaar gesprokkeld en kan je een Pokémon gaan evolueren naar een zeldzame Pokémon? Dan is het nuttig om eerst even te checken hoe hoog de CP van de betreffende Pokémon wordt en of je misschien nog even moet wachten met evolueren totdat je een hogere Pokémon vangt. Download HIER een evolution calculator voor iOS en HIER voor Android.

5. Poke Genie
Via de nieuwe Appraisal-functie vertelt je teamleider hoe goed je Pokémon is. Deze uitspraken zijn alleen nogal onduidelijk. Om overzichtelijk en concreet te kijken hoe goed je Pokémon werkelijk is kan je gebruik maken van Poke Genie. Deze app geeft in percentages weer hoe goed de Individual Values (IV) van je Pokémon zijn. Een IV-rating boven de 80% is goed, de rest kan je doorsturen naar de professor. Poke Genie is HIER te downloaden voor iOS. Mensen met Android kunnen HIER een webapp gebruiken.

6. Super Effective
Gymgevechten zijn een belangrijk onderdeel van Pokémon Go. Hierdoor krijg je XP en kan je stardust en pokecoins verdienen. Het is daarom belangrijk zo efficient mogelijk te vechten. Maar daarvoor is het belangrijk om te weten welke aanvallen effectief zijn bij welke Pokémon. Aangezien bijna niemand alle combinaties van typen en aanvallen kan onthouden is er Super Effective, een webapp die precies vertelt met welke type Pokémon je een specifieke Pokémon moet aanvallen.

Ontwikkelaar Niantic is zelf ook bezig om Pokémon Go nog aantrekkelijker te maken met nieuwe en handige features. Lees HIER alles over de aankomende updates.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *