5 handige foto-accessoires voor je smartphone

5 handige foto-accessoires voor je smartphone
Smartphones krijgen steeds betere camera’s, dus de kans bestaatt dat je ze ook voor het serieuzere foto- of videowerk gebruikt. Deze vijf accessoires zorgen voor nog betere resultaten.

Lenzen van Moment99,99 dollar
Moment-lenzen
De meeste smartphones kunnen niet optisch in- of uitzoomen. Met de lenzen van Moment zorg je ervoor dat je toch een stuk flexibeler wordt. De wide lens zorgt ervoor dat je wijdere shots kunt maken, zonder dat het beeld vervormd. De tele lens laat je op zijn beurt snel en eenvoudig close-ups maken. Kleine kanttekening: je zult een speciale strip op je telefoon moeten plakken om de lenzen te kunnen bevestigen.

MonoShot45 dollar via Kickstarter
MonoShot-statief
De ingebouwde stabilisatie van smartphones wordt met de dag beter, maar zo stabiel als een statief is een foto uit de losse pols natuurlijk niet. Je kunt natuurlijk een volwaardig statief meeslepen, maar dat is nogal overdreven. De MonoShot is ontworpen voor smartphones en is te gebruiken als monopod én als tripod. Zo hoef je nooit teveel spullen mee te nemen en kun je lekker licht de deur uit.

Joby GripTight Gorillapod29,95 euro
Joby GripTight Gorillapod
De Joby GripTight kun je zien als een kleine octupus om je smartphone zo’n beetje overal aan vast te kunnen maken. Wil je een timelapse maken van een druk kruispunt, dan bevestig je dit flexibele statiefje met gemak aan een verkeersbord. Ook handig als je je telefoon op een tafel wilt zetten of een stabiel shot wilt maken op ongelijke ondergronden.

Muku Shuttr39,99 dollar
Muku Shuttr
Het is lang niet altijd handig dat je bij je telefoon in de buurt moet blijven om een foto te maken. Wil je zelf ook eindelijk eens op een groepsfoto staan, dan biedt Muku’s Shuttr uitkomst. Dit apparaatje laat je op afstand foto’s maken, zodat je eindelijk je handen vrij hebt.

iBlazr Flash 259,49 dollar
iBlazr Flash 2
Elke telefoon beschikt over een ingebouwde flitser, maar als je écht veel licht nodig hebt, dan voldoen ze vaak niet. De iBlazr Flash 2 is dan ook een interessante toevoeging. Deze externe flitser is namelijk draadloos te gebruiken en ‘flitst’ zodra jij een foto maakt. De iBlazr staat namelijk in verbinding met je foto-app en weet dus precies wanneer jij licht nodig hebt.

Extra tip: koop een battery-pack
Als je veel foto’s maakt en filmt met je telefoon, dan zul je merken dat de accu in korte tijd leeg loopt. Zorg er dus voor dat je altijd een battery-pack bij de hand hebt, zodat je geen fotomomenten hoeft te missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *