5 interessante nieuwe Kickstarters

Basslet
Wat voor moois is er allemaal te koop of te backen via crowdfund-platform Kickstarter? We richten de spotlights op vijf rare, interessante en coole gadgets.

Fridgeye

Fridgeye

Have you ever wondered whether the light in your fridge is on or not when the door is closed? We do. Zo begint de Kickstarter Fridgeye zijn digitale elevator-pitch. De waarheid is: ik heb me dat letterlijk nooit afgevraagd. Ik zorg dat ik elke keer de deur sluit en verwacht dat het verder wel los zal lopen.

Fridgeye gokt er echter op dat er meer mensen zullen zijn zoals zij, die zich aan de lopende band afvragen of hun koelkast wel doet waar hij voor gemaakt is. Doe jij dat ook, dan kun je een euro pledgen, zoals tot nu toe één andere persoon heeft gedaan (Kickstarter ging vandaag van start). Geef je 250 euro, dan laten de oprichters je Berlijn zien. Berlijn, dat is dan wel weer een aanrader.

Op zich een leuk idee dat je een klein, fraai vormgegeven sensortje op je koelkast plakt om te controleren of het deurtje goed dicht is. Het succes hangt natuurlijk volledig af van de vraag wat het product uiteindelijk gaat kosten. Voor een euro zou ik er best een willen. Helaas wordt er geen prijs genoemd.

Basslet

Basslet

Aan de naam zullen ze voor de Nederlandse markt wel iets moeten veranderen. Het concept is echter… tja, een subwoofer die je om je pols kan dragen. Zit je daar op te wachten?

Het idee is dat je een horloge-vormig blokje met een rubberen band om je pols draagt en dat je de muziek die je afspeelt zo kunt voelen. De trillingen van de bas worden namelijk omgezet in echte trillingen, die via je pols door je hele lijf trekken. Misschien een interessante ervaring. Misschien ook een oplossing voor een niet-bestaand probleem.

Een super-early bird heeft de Basslet voor 99 euro.

Knocki

Knocki

De Knocki is een rond schijfje dat je op een willekeurig oppervlak kunt plaatsen, zodat het een soort touch-pad wordt waarmee je elektronische apparatuur bedient. Maak de Knocki bijvoorbeeld vast aan een muur en je kunt op de muur tikken om het licht aan te zetten of te dimmen. In principe kunnen alle smart-producten met een eigen app via de Knocki worden aangestuurd. Bevestig hem bijvoorbeeld aan de onderkant van je koffietafel, zodat je met twee tikken op het tafelblad je TV aan kunt zetten.

Voor tweehonderd dollar heb je als early bird een triple-pack. Levering verwacht in december van dit jaar.

Sunscreenr

Sunscreenr

We weten allemaal dat je van overmatige blootstelling aan UV-straling huidkanker kunt krijgen, hoewel er helaas nog steeds volksstammen zijn die daar complete schijt aan hebben. Beschik jij echter over een normaal functionerend brein, maar weet je niet altijd zeker hoe goed je nu werkelijk beschermd bent door je zonnebrand? Enter Sunscreenr.

De Sunscreenr zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt zien welke plekjes je bij het insmeren hebt overgeslagen, of waar de zonnebrand er na het zwemmen of zweten is afgegaan. Ideaal ook voor Sunburn-art.

Als je er snel bij bent (nog 167 beschikbaar van de 1000) heb je voor 74 dollar een paarskleurige Sunscreenr.

Golchi Bottle

Golchi Bottle

Je bent natuurlijk al om bij het zien van het design van deze fles. De Golchi-bottle heeft echter heel wat meer te bieden dan een fraaie buitenkant. Wat dacht je bijvoorbeeld van de mogelijkheid een warme en een koude drank tegelijk te bewaren? Daarnaast is hij naar wens aan te passen: de twee compartimenten kunnen tot een enkele worden samengevoegd, of je gaat voor de mini-versie waarbij je van de helft van de fles een enkele fles maakt. Voor 32 dollar heb je momenteel een fles. Levering staat op de planning voor december.

[gv data=”eeT61fCMF-E “][/gv]

Zie ook: Vijf maffe Nederlandse Kickstarters, 5 populaire Kickstarters van Nederlandse bodem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *