5 iOS 11 functies die je nauwelijks gaat gebruiken

5 iOS 11 functies die je nauwelijks gaat gebruiken
Met een nieuwe update komen er ook altijd vernieuwingen waar eigenlijk niemand op zit te wachten.

Apple presenteert nieuwe zaken altijd met veel bombarie. Alsof ze het wiel opnieuw hebben uitgevonden. Ook iOS 11 werd aangekondigd met tal van vernieuwingen. Ga je hier echter kritisch naar kijken dan zijn diverse nieuwigheden niet zo belangrijk. Je test het een paar keer uit, maar in het dagelijkse leven laat je de feature links liggen. In dit artikel behandelen we enkele van deze nieuwigheden.

Siri is slimmer en menselijker geworden
Het is goed dat Apple de spreekassistent blijft vernieuwen, maar hoe vaak maak je nu gebruik van Siri? De assistent verstaat je niet altijd en de meeste handelingen zijn handmatig sneller uit te voeren. Siri kan straks teksten vertalen, maar wat als de assistent een woordje of zin verkeerd heeft verstaan? Je staat behoorlijk voor aap als de andere partij iets totaal anders krijgt te horen dan dat jij hebt bedoeld. De spraakassistent kan bijvoorbeeld straks Chinees vertalen. Diverse woorden hebben echter een dubbele betekenis. Wellicht bedoel jij het getal vier, dat in het Mandarijn hetzelfde klinkt als het woord ‘dood’. Nogal een verschil.. Een feature die in theorie gaaf klinkt, maar in de praktijk heel verkeerd kan uitpakken.

Apple Pay is verder uitgebreid
Hoe vaak heb jij sinds de introductie van Apple Pay betalingen uitgevoerd in Nederland? Waarschijnlijk nooit, want de dienst is tot op heden officieel nog niet uitgerold in ons land. Leuk voor de Amerikanen, maar wij hebben er niks aan dat je met iOS 11 straks person-to-person betalingen kunt uitvoeren. Bovendien hebben de meeste Nederlandse banken slimme apps die dergelijke features al aanbieden.

Apple News heeft een update gekregen
De nieuws applicatie van Apple is enkel te gebruiken als je iOS-regio staat ingesteld op een ondersteunde News-land, bijvoorbeeld de Verenigde Staten. In Nederland is de app niet beschikbaar. Dat Apple vernieuwingen voor de News-app aankondigde is dan ook totaal niet interessant voor ons. Apple News in iOS 11 werkt onder andere beter met Siri en via Spotlight worden voortaan elke dag de beste verhalen gedeeld.

Samen nieuwe muziek ontdekken met Apple Music
Met iOS 11 zal het mogelijk zijn om samen met een buddy muziek te ontdekken via de muziekdienst van Apple. Je zult beiden een profiel moeten aanmaken en dan kunnen er bijvoorbeeld playlists worden uitgewisseld. Je vriend of vriendin moet én over een iOS-apparaat beschikken én over een Apple Music abonnement. Oftewel: dikke kans dat je deze feature niet of nauwelijks gaat gebruiken.

3D Touch
3D Touch krijgt een belangrijkere rol in iOS 11. Onder andere binnen Safari en Berichten. De gimmick van Apple werkt echter niet vlekkeloos, waardoor handelingen zelf uitvoeren vaak sneller gaat. Prima dat 3D Touch verder wordt uitgewerkt binnen iOS, maar of men er ook veel gebruik van gaat maken..

iOS 11 verschijnt dit najaar en zal gratis te downloaden zijn. Alles over het nieuwe besturingssysteem van Apple lees je hier. Nieuwe features die niet direct werden aangekondigd door de Amerikaanse techgigant check je daar.

2 reacties

    • @frank_thepass: Daar is Apple meester in … Nieuwe features aanbieden die OF amper gebruikt gaan/kunnen worden OF al jaren gebruikt worden elders en nu onder een andere noemer bijzonder laten klinken.

      Ondertussen zijn een hoop basic functies nog steeds zoals 6 jaar geleden en begint het echt bejaard aan te voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *