5 Minpunten van het waardeloze nieuwe HTC vlaggenschip

Nieuwe HTC vlaggenschip
Nee, de HTC U Ultra gaat het bedrijf echt niet redden van haar ondergang.

HTC verkeert al een tijdje in zwaar weer. Ook de HTC 10, het vlaggenschip van vorig jaar, heeft niet voor de broodnodige ommekeer gezorgd. Met de HTC U Ultra hoopt het bedrijf in 2017 dat dit wel gaat gebeuren.

De HTC U Ultra beschikt onder andere over een QHD-scherm én een 2 inch secundair scherm, Snapdragon 821-chipset, 4GB RAM en 64GB aan intern opslaggeheugen. Ook moet de speciale HTC Ultrapixel-camera voor haarscherpe kiekjes zorgen. Ondanks deze op het papier goed ogende specs, leggen wij je aan de hand van onderstaand lijstje uit waarom we ervan overtuigd zijn dat dit toestel HTC absoluut niet gaat helpen.

1. Samsung of HTC?
Een sterke en onderscheidende feature van HTC was altijd het herkenbare uiterlijk. Met de HTC U Ultra gooit het deze filosofie echter volledig overboord. Het nieuwe glazen design in combinatie met een wel heel bekend lijkende camerasensor en terugkeer van de fysieke home-knop, doen het toestel sprekend laten lijken op een Samsung-smartphone. Maar echt mooi kunnen we het toestel niet noemen.

HTC U Ultra

2. Veel pixels, weinig accucapaciteit
De HTC U Ultra beschikt over een groot 5,7 inch LCD-scherm met een QHD-resolutie (2560 bij 1440 pixels). Dit joekel van een scherm toont beelden in een haarscherpe kwaliteit. Een groot minpunt is echter de accucapaciteit van 3000 mAh. De kans is namelijk klein dat de smartphone een volledige dag meegaat op één accucyclus.

3. Overbodig secundair scherm
Boven het 5,7 inch hoofdscherm bevindt zich een 2 inch-groot secundair scherm, waarop notificaties en andere kleine features in verwerkt zitten. Het tweede scherm is alles behalve nieuw en heeft ons eigenlijk nooit echt kunnen bekoren. Daarnaast heeft het notificatiescherm van Android helemaal geen tweede scherm nodig, aangezien deze al prima werkt op één scherm.

HTC vlaggenschip foto

4. Waar is de koptelefoonaansluiting?
Kijk, we begrijpen het best dat je als tech-gigant weleens afkijkt bij je concurrenten. Maar we vragen ons werkelijk waar af hoe HTC de meest bekritiseerde ‘feature’ van Apple kan overnemen. De koptelefoonaansluiting is ook in 2017 nog best handig, aangezien we niet allemaal kicken op draadloze opzetborstels in onze oren.

5. De ‘hoofdprijs’
Het eerste HTC vlaggenschip van 2017 is vanaf 2 maart te koop in Nederland, maar er is nog geen adviesprijs bekend. Aangezien het toestel in de Verenigde Staten al 749 dollar kost, gaan we er niet vanuit dat de smartphone hier wel een koopje te noemen zal zijn.

[gv data=”9LqqLSA6lXI”][/gv]

Nog geen reacties

  • @meatpuppet: Natuurlijk is de titel enigzins gechargeerd en moet de tekst je naast informeren ook een (kleine) glimlach geven, maar er zit (persoonlijk gezien) zeker een kern van waarheid in. Mocht je inhoudelijk wat aan te merken hebben meatpuppet, dan hoor ik dat graag. 🙂

    • @turbobrick: Thanks voor het compliment turbobrick! En wat betreft HTC ben ik het met je eens. Het is erg jammer om te zien dat ze keer op keer slechte keuzes maken, waardoor het bedrijf steeds meer uit beeld raakt en er minder (goede) concurrentie is voor andere toppers.

     • Ze zijn de weg kwijt. Wat vroeger nog weleens een eigenwijs merk was mbt styling en features is het de laatste jaren echt minder geworden.

      En je hebt helemaal gelijk, de audiojack wegdoen is niks anders als Apple na doen. Dit toestel is ook niet bijzonder dun of extreem klein waardoor er geen ruimte meer was.
      Een 5.7inch scherm zorgt sowieso voor een flinke body en de accu is ook niet fors te noemen dus deze ommissie slaat nergens op. Is nu wellicht opeens trendy, hoe triest.

      En ja, het design is een echt Samsung ripoff.

      LG heeft destijds ook zo’n extra schermpje gehad en het voegde niks toe, alleen maar kosten en een lastigere constructie.

      Ze kunnen beter gewoon stoppen. Net als Nokia en Blackberry, das war einmahl ….

    • @turbobrick: Als de geruchten kloppen dan is dit niet het vlaggenschip maar komt er ook nog daadwerkelijk een M11 of HTC11 aan.

     Er komen namelijk 3 nieuwe toestellen.
     Intern de Ocean Smart genoemd wordt de U Play. De Ocean Note is de U Ultra geworden en dan blijft de Ocean master nog over. Mogelijk wordt dat een toestel wat daadwerkelijke de concurrentie aan kan.

     • @Donstil: Zou kunnen maar als ik zie waar ze nu op inzetten met dit ding en die prijs dan verwacht ik niet veel van de rest.

      Ze moeten gewoon doen wat Samsung de laatste jaren gedaan heeft, datgene aanpakken waar de mensen om geven:

      – Accuduur !
      – Camera ! (steeds belangerijker, oa door social media) die het ook bij minder licht doet !
      – SDcard slot, onder de Android users toch nog steeds enorm geliefd
      – Design, zet eens wat aparts neer .. Het edge gebeuren was gewoon prachtig
      – Wireless charging (steeds meer auto’s, meubels, en horeca voorzien hierin)
      – Waterproofing, tegenwoordig een beetje een must

      En natuurlijk nog wat andere zaken maar dit zijn toch punten die een hoop mensen blij maken.

   • @jastinissen: Ik ben het ook niet helemaal met jouw oneens, maar het toestel bevat ook positieve elementen. Zo zou de camera erg goed zijn en word de schil van HTC altijd geroemd om het prettige werken.

 1. HTC zit nu waar Huawei 4/5 jaar geleden zat, alleen dan met veel te hoge vraagprijzen. Accepteer dat je inmiddels bent ingehaald, trek je even terug, smeed een plan om vervolgens over een paar jaar volgas uit onverwachte hoek met een knaller te komen die niemand zag aankomen.

 2. Toch vreemd, HTC staat, of stond, voor mij lange tijd voor “het” topmerk onder de android smartphones met een paar prachtige toestellen. De Hero met haar geknikte scherm was echt wel een bijzonder toestel. Ooit eens was ik geobsedeerd door kleine smartphones. Maanden gewacht op de HTC HD mini. Die is toen wel mondjesmaat geleverd in een paar landen, ook in Duitsland volgens mij, maar om onduidelijke redenen nooit in Nederland. Later nog een 8S gehad, prima telefoon, jammer van de windows OS en dan met name het beperkt aantal apps dat beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *