5 nieuwe fotocamera’s die je in de gaten moet houden

Canon EOS 7D Mark II test
Heb je wat met camera’s, dan doe je er goed aan Photokina in Keulen te bezoeken. Het is namelijk dé fotografiebeurs. Wij zetten de belangrijkste, nieuwe aankondigingen op een rijtje.

Canon EOS 7D Mark II

Canon EOS 7D Mark II

DSLR’s verliezen langzaam maar zeker terrein aan systeemcamera’s, maar de Canon 7D bleef ongekend populair. Die is inmiddels alweer zo’n vijf jaar oud, dus de Mark II komt als geroepen. De nieuwe 7D doet alles wat zijn voorganger doet, maar dan net een beetje beter. Daarbij moet je denken aan een betere lichtgevoeligheid, beter autofocus én betere lichtgevoeligheid. Niet revolutionair, wel behoorlijk goed.

Canon Powershot G7 X

Canon Powershot G7 X

Wie zocht naar een ongelofelijk krachtige compactcamera, had de afgelopen jaren weinig andere keus dan de RX100-lijn van Sony. De Canon Powershot G7 X doet in veel opzichten denken aan de krachtige camera van Sony, bijvoorbeeld met de relatief grote 1-inch sensor. Daar voegen de Japanners touchscreen en een lens met een groter bereik aan toe, waardoor je er nog meer van je creativiteit in kwijt kunt.

Panasonic LX100

Panasonic LX100

Camera’s met een geïntegreerde lens heb je met allerlei sensors: van de 1-inch sensor uit camera’s als de RX100 tot en met full-frame. Micro Four Thirds ontbrak nog, maar daar gaat Panasonic verandering in brengen met de nieuwe LX100. Dankzij deze sensor kunnen zij de body lekker compact houden en blijft er meer ruimte over voor een geschikte lens. Dat is in dit geval een 24-70 mm zoomlens geworden, die inderdaad prima past bij een camera van dit formaat.

Samsung NX1

Samsung NX1

Samsung is niet direct een naam waar je direct een revolutionaire camera van verwacht, al doen ze met de NX1 een behoorlijke poging. Zijn belangrijkste kenmerk is de mogelijkheid om zonder hulpmiddelen in 4K te filmen, net als de Panasonic GH4 kan. Daarnaast krijg je met 28 megapixels de hoogste resolutie ooit met een APS-C sensor. De cijfers zijn indrukwekkend, dus dit is zeker een camera om op je verlanglijstje te zetten.

Panasonic CM1

Panasonic CM100

Samsung heeft al wat pogingen ondernomen om camera’s en smartphones te combineren, maar echt vrolijk werden we daar tot nu toe niet van. Panasonic doet het wat dat betreft een stuk beter met de CM1, die in staat is in 4K te filmen en dankzij een ring op de achterkant handmatig in te stellen is. Daarnaast krijg je een telefoon met een 4.7-inch touchscreen. Wat ons betreft een ideale combi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *