5 zaken in iOS 10 die je nog niet eerder opvielen

iOS 10
Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple brengt ook wat kleinere veranderingen met zich mee.

Met het onthullen van iOS 10 lag bij Apple de focus op belangrijke en ‘grote’ vernieuwingen. Tussen neus en lippen door zijn er ook kleinere features toegevoegd of gewijzigd. Deze zaken vallen echter minder op en worden niet snel genoemd. Hieronder 5 van dit soort wijzigingen of toevoegingen die je mogelijk nog niet eerder zijn opgevallen.

NB: Nog niet geupdate naar iOS 10? Wacht hier dan nog mee. De uitgerolde update van het Amerikaanse bedrijf verloopt namelijk niet vlekkeloos en kan voor vervelende problemen zorgen. Meer info over dit onderwerp lees je HIER.

Nieuw geluid bij vergrendelen
Mogelijk heb je dit uitstaan, maar bij het vergrendelen van de iPhone maakt het toestel vanaf iOS 10 een nieuw geluid. Een kleine, maar toch noemenswaardige tweak.
Vergrendelknop

Nieuw geluid bij tikken op toetsenbord
Naast een nieuw geluidje bij het vergrendelen, klinkt het virtueel tikken op het toetsenbord in iOS 10 ook anders. Daarnaast hebben sommige knoppen een nieuw, afwijkend geluid gekregen. Onder andere backspace en de spatiebalk hebben nu een aparte sound.
Toetsenbord

Oneindig aantal tabbladen
Met iOS 10 kun je in Safari een oneindig tabbladen openen. Daarnaast is het ook mogelijk om met één druk op de knop alle openstaande tabbladen weer te sluiten. Wel zo handig.
Tabs

Geen pistool meer
Deze wist je misschien al, aangezien het nieuwtje al voorbijkwam in het nieuws. Vanwege de gevoelige kwestie rondom vuurwapens in Verenigde Staten heeft Apple besloten de pistool-emoji te vervangen voor een waterpistool. Daarnaast zijn er nieuwe emoji toegevoegd die gelijkheid moeten promoten.
Pistool

Belscherm ook voor andere apps
Apple heeft met iOS 10 de CallKit API in het leven geroepen. Derden kunnen nu gebruik maken van het bekende belscherm. Pleeg je een telefoontje via Skype of Whatsapp dan ziet dit eruit als een normaal telefoongesprek.
Callkit

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *