5 Onmogelijke dingen die een commando wel kan

Als commando moet je goed kunnen zwemmen
Commando’s van de Koninklijke Landmacht moeten over een superconditie en ijzersterk karakter beschikken. Dit zijn de 5 lichamelijke prestaties die een commando sowieso moet kunnen.

1. 200 km lopen in 5 dagen

de afmatting is een loodzware tocht van 200 kilometer lopen

Voordat een commando de fel begeerde groene baret krijgt wordt hij flink afgemat. Ruim 200 kilometer lopen in 5 dagen. Van Eindhoven naar de kazerne in Roosendaal. De laatste 25 kilometer loopt de commando met extra zware bepakking. Geloof me. Een normaal mens kan nog geen tien meter met dat gewicht op z’n rug lopen.

2. Een vrije val maken van 10 km

Vrij val bij kct

Elke commando kan goed parchutespringen. Ook over een vrije val van 3 kilometer doen deze mannen niet moeilijk. De echte paraspecialisten gaan zelfs nog een stap verder. Zij kunnen een vrije val aan van maximaal 10 kilometer. Op die hoogte is de lucht zo ijl dat er speciale zuurstofapparatuur nodig is. Deze mannen kunnen al vallend ook nog eens een afstand van 60 kilometer overbruggen.

3. Zwemmen en duiken in full combat kleding

De specialisten waterrijke gebeiden kunnen alles onder water

De specialisten van ‘Waterrijke Gebieden’ kunnen uren zwemmen in ijskoud water. Vaak springen ze van grote hoogte uit een helicopter. Of ze varen met snelle bootjes over ruwe zee, om vervolgens dagen zelfstandig te opereren in onherbergzaam gebied. In dat koude water rillen wij al na een paar minuten.

4. Op 1800 meter een doel raken

Als sniper moet je veel geduld hebben

In films zie je vaak genoeg een scherpschutter die vanaf grote afstand een doel raakt. De snipers bij de commando’s kunnen tot 1800 meter een gemikt schot lossen. Maar deze mannen moeten ook ijzersterk zijn in camouflage, sluipen en ze moeten beschikken over een ijzersterk geduld.

5. Een medische ingreep verrichten in de bergen

Als medic moet overal en altijd medische ingrepen kunnen verrichten

De Medic is in staat om op het gevechtsveld ernstige verwondingen te behandelen en één of meerdere slachtoffers tot 72 uur stabiel te houden. Hij is opgeleid om zelfstandig een groot aantal levensreddende handelingen uit te voeren, die doorgaans alleen door artsen mogen worden verricht.

Als commando ga je de hele wereld over. Gaaf natuurlijk, maar je moet wel een enorm uithoudingsvermogen hebben en een ijzersterk karakter. Nou zijn er maar weinig mensen echt geschikt voor de commando’s, maar via hun app kun je wel checken hoe goed jouw conditie is.

KCT trainingsapp

En nog leuker: via de app krijg je een trainingsschema met oefeningen die commando’s ook doen. Als je alle trainingen zes weken lang volgt, dan ben je zo sterk als een beer.

Denk je dat je het in je hebt? Check dan deze website!

[gv data=”IxhFwzpP8Rw”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *