5 recente apps voor Windows Phone die je moet hebben

Auteur: , 2 Reacties
5 recente apps voor Windows Phone die je moet hebben

Het mobiele besturingssysteem Windows Phone heeft lange tijd te kampen gehad met een gebrek aan apps. Of beter gezegd: een gemis aan populaire apps. Maar is dit aan het einde van 2013 nog wel zo? Er zijn in de afgelopen maanden serieus grote app-titels uitgekomen en Microsoft meldt dat er inmiddels de 200.000 apps beschikbaar zijn in de Windows Phone Store.

Daarom vonden we het tijd worden om de nieuwste app-pareltjes uit te lichten. Niet alleen om de Windows Phone-gebruiker er op te wijzen, ook om het aloude adagium dat er voor WP8 bijna geen boeiende apps zijn uit de wereld te helpen.

1. Viber
Viber voor Windows Phone
Eén van de nieuwste toevoegingen aan de Windows Phone Store. De bel-app Viber is kan als Live Tile weergegeven worden. Viber Out, de optie om wereldwijd naar alle nummers te bellen, is helaas nog niet beschikbaar

2. Instagram
Instagram voor Windows Phone
Het immens populaire fotodeelplatform met 150 miljoen gebruikers kwam vorige maand eindelijk naar WP8 en daarmee werd een van de grootste app gapps gedicht. Hoewel het een bètaversie is, functioneert het volledig en probleemloos. Het taggen van personen of delen van video’s is echter niet beschikbaar in deze appversie.

3. Flitsmeister
Flitsmeister voor Windows Phone
De anti-flitser-app voor Android en iOS is voortaan ook te vinden in de Windows Phone Store. Naast het afgeven van een geluidssignaal bij het naderen van flitsers wordt je huidige snelheid, hectometerpaaltjes en de weg waar je op rijdt getoond. Vaste flitspalen en trajectcontroles ontbreken echter nog, maar zullen bij een komende update worden toegevoegd.

4. Dumpert
Dumpert voor Windows Phone
Voor je dagelijkse portie afleiding en ongein. In de onofficiële Dumpert-app kun je de best scorende filmpjes en foto’s van de dag checken, gebruik maken van een zoekfunctie en de ineuwste aanwas aan content checken. Geinig gedaan.

5. Vine
Vine voor Windows Phone
Vine, de Twitterdienst waarmee korte filmpjes van zes seconden gemaakt kunnen worden die zich in een loop afspelen, is er sinds kort voor het Microsoftplatform. Video’s worden op Vine geplaatst, waarna ze via Twitter en Facebook gedeeld kunnen worden. Ook kun je Vine-contacten ‘pinnen’ en je favoriete Vine-kanalen aan het startscherm vastmaken.2 reacties

Eindelijk weer een WP8 post.

Ik gebruik zelf geen vine maar de app 6sec.(een vine third party client) schijnt beter te zijn. Zal ik maar niet beginnen over een ab.nl / apparata app ;-)
Inderdaad goed om een Windows Phone post te zien!

Echter, Viber is niet vandaag uit gekomen voor Windows Phone 8, maar voor Windows 8. Viber voor Windows Phone draait alweer een tijdje mee, maar voor Windows 8 is hij vandaag geïntroduceerd. Er bestaat ook niet zoiets het als aan de zijkant plaatsen van de app voor multitasken in Windows Phone, maar in Windows 8 is dat wel mogelijk.
-edit: dank, aangepast!-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).