5 redenen om GTA V (nogmaals) te kopen op PS4 en Xbox One

GTA-V-Xbox-One-PlayStation-4
Vandaag ligt de opgepoetste versie van Grand Theft Auto 5 in de winkels voor de Xbox One en PlayStation 4. Heeft de game genoeg te bieden om hem opnieuw aan te schaffen?

05. Los Santos heeft er nog nooit zo mooi uitgezien
GTA-V-Graphics
Rockstar heeft met GTA V voor de PlayStation 4 en Xbox One een product afgeleverd dat de meeste HD-remakes voorbijschiet. Alle textures zijn een stuk scherper geworden, en vooral de auto’s en gezichtsuitdrukkingen zijn er zichtbaar op vooruit gegaan. Daarnaast loopt de game ook een stuk beter op de next-gen consoles. Vernieuwde schaduwen en lichteffecten geven een hele andere sfeer aan de reusachtige wereld van de game, waar je jezelf tientallen uren in kunt verliezen.

04. First person mode geeft (letterlijk) een andere kijk op de wereld
GTA-V-First-Person
Voor het eerst in de geschiedenis van GTA kun je de wereld vanuit het eerste persoonsperspectief bekijken dankzij de nieuwe First Person Mode. Hier schreven we al eerder over, maar nu we zelf aan de slag zijn gegaan met de game, merken we pas wat dit betekent.

Als je iemand van zijn motor aftrekt zie je hem angstig in je ogen kijken, en als je vervolgens op die gestolen motor er vandoor gaat wordt je gezichtsveld donkerder door de helm die je personage opzet. Ook de vele shootouts voelen heel anders aan als je door de scope van je geweer kunt kijken om een welgemikt schot af te vuren. Daarnaast is het gewoon enorm tof om de wereld eens vanuit een andere hoek te bekijken, zodat je alle reclameborden kunt lezen en pas echt merkt hoe hoog het is als je uit een vliegtuig naar beneden parachuteert.

03. Met dertig man tegelijk aan de slag in GTA Online
GTA-V-GTA-Online
Fans van GTA Online mogen deze upgrade eigenlijk niet missen. Als je op de Xbox 360 en PlayStation 3 al lol beleefde aan het met vrienden rondscheuren in de enorme wereld van GTA V, dan kun je met deze nieuwe editie helemaal je lol op. Niet alleen zijn alle uitbreidingen al bij de lancering aanwezig, je kunt nu ook met maar liefst dertig man tegelijk chaos veroorzaken in één free roam sessie. Dat moet de spelwereld een stuk levendiger aan moeten voelen, zeker als alle spelers zich verzamelen op het vliegveld voor een chaotische race naar de jets.

02. Het overzetten van je personage is heel gemakkelijk (als het werkt)
GTA-V-Auto
Rockstar heeft een handige functie toegevoegd om je personage uit GTA Online (inclusief zijn level, wapentuig, voertuigen en geld) direct over te zetten naar deze nieuwe versie van de game. Met een druk op de knop (en je Rockstar Social Club inloggegevens) breng je jouw personage naar de remake, waarbij het zelfs mogelijk is om van de Xbox 360 naar de PlayStation 4 en van de PS3 naar de Xbox One over te stappen.

Verschillende gamers zeggen vandaag echter problemen te hebben bij het overzetten van hun oude personages. Volgens Rockstar kan dit liggen aan het feit dat deze mensen niet in 2014 met hun GTA Online poppetje gespeeld hebben, wat het probleem natuurlijk niet goedpraat. Daarom zegt de ontwikkelaar prioriteiten te leggen op het oplossen van dit probleem.

01. GTA V is verrassend leuk om nog een keer te spelen
GTA-V-remake
Toen we begonnen met deze nieuwe versie van Grand Theft Auto 5 vroegen we ons even af of we wel zin hadden om deze grote game weer opnieuw te spelen, er gaat immers best wat tijd in zitten, en minder dan een jaar geleden hebben we de game uitgespeeld.

Deze twijfels waren al snel weer verdwenen toen we met Michael en Franklin achter een gestolen boot aanzaten, terwijl de zoon van Michael in die boot zit te schreeuwen om hulp. Het bewijst maar weer hoe vermakelijk het verhaal in de game is, want wij kunnen niet wachten om weer verder te gaan met de avonturen van Michael, Trevor en Franklin.

[gv data=”ow3Jkts2-_E”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Noem me een zeikerd, maar ik vind 60 euro toch echt teveel voor een spel die ik op de PS3 al heb gekocht.. Als je de game nog niet hebt is het een prima prijs! Maar kom de al-in-bezit-hebbende mens ook even tegemoet

    • @Brutus: Klopt, en dan betaal je nog eens 60 euro om een jaartje online te spelen. Wat me wel doet balen is dat er steeds meer online spelers op PS3 niet blijken dood te gaan als je het verschillende keren door de kop schiet. Waarna ze jou doodleuk neerknallen. Dat vergalt het speelplezier toch wel grotendeels. glinches, hacks whatever het is bloedirritant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *