5 redenen voor een slim alarmsysteem

5 redenen waarom een alarmsysteem de moeite is
Bij een alarm denk je al gauw aan dure en complexe systemen. Dat hoeft niet, want de techniek op dit gebied heeft grote stappen gemaakt.

Woninginbraak is anno 2018 nog steeds een groot probleem. Ondanks het feit dat woningen moeilijker toegankelijker zijn in vergelijking met 20 of 30 jaar geleden, vinden er in Nederland jaarlijks tienduizenden woninginbraken plaats. Er bestaan al jaren alarmsystemen die met een code werken op een kastje ergens bij de deur, maar wij willen natuurlijk een stapje verder gaan dan dat. Voorkomen is immers beter dan genezen en in dat opzicht is het interessant om eens te kijken naar een slim alarmsysteem voor in huis. Hieronder 5 redenen waarom een alarmsysteem de moeite waard is en wat de nieuwste technologieën te bieden hebben.

1. Het hoeft geen vermogen te kosten
Tegenwoordig kun je voor schappelijke bedragen je huis veiliger maken. Voor elk budget valt wel wat te vinden. Camera’s zijn bijvoorbeeld vaak van HD-kwaliteit. Ook kun je eens kijken naar een slim alarmsysteem dat werkt door middel van WiFi. De kosten voor zo’n alarmsysteem vallen relatief mee, voor enkele honderden euro’s heb je een complete set in huis.

2. De nieuwste technologieën
In plaats van (dure) camera’s kun je ook een pakket met sensoren overwegen. Met de nieuwste technieken is het mogelijk om een ruimte van sensoren te voorzien, inclusief een alarm. Door deze te koppelen aan je smartphone (iOS en Android) krijg je een melding als er een beweging is waargenomen. Niet alleen handig voor gespuis, maar ook als je het gedrag van je huisdier bijvoorbeeld in de gaten wil houden. Alles is mogelijk, van draadloos tot een systeem met bedrading. Het is maar net wat je portemonnee toelaat.

3. Met een veilig gevoel van huis
Op vakantie of op bezoek bij vrienden of familie die verder weg wonen? Met een slim alarmsysteem ga je zonder zorgen van huis. Er zijn onder meer basisstations die werken met een simkaart. Bij detectie kan het systeem zelf de hulpdiensten inschakelen en in sommige gevallen zelfs een locatie doorgeven. Natuurlijk wel zorgen dat er wat beltegoed op zo’n simkaart staat.

4. Gemak dient de mens
Een alarmsysteem kan niet alleen handig zijn, maar ook helpen met wooncomfort. Zeker bij een groot huis kan het vervelend zijn als de deurbel gaat en je bent niet in de buurt. Een alarmsysteem met een slimme camera kan via een app op je smartphone live beeld doorschakelen. Zo weet je zonder de deur te openen direct wie of wat er voor de deur staat.

5. Huis stijgt in waarde
Een professioneel en modern alarmsysteem installeren kan helpen met de waardevermeerdering van je huis. Dit is wel van toepassing op vooral grote woningen die al niet goedkoop in aanschaf zijn, dus hou dat in het achterhoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *