5 Redenen waarom de seizoensfinale van TWD faalt

TWD seizoensfinale
Net wanneer je denkt dat het niet slechter kan…

“Wacht even, was dit nu dé finale van The Walking Dead seizoen 7, of komt volgende week de échte laatste aflevering?” Dat was het gevoel dat aan mij bleef kleven na de laatste scène van het avontuur van Rick en zijn kompanen in seizoen 7. Wat er precies zo vreselijk aan was, lees je hieronder.

Sentimenteel gedoe rondom Sasha
Vanaf het begin van de laatste aflevering was het duidelijk dat er moest en zal worden gejankt om de naderende dood van Sasha. In haar laatste dromen nam ze ons onder andere mee naar Abraham, waarbij de clichés je letterlijk om de oren vlogen.

Daarnaast kende het personage van Sasha één probleempje: ze was nooit interessant genoeg om echt gemist te kunnen worden. Mede daardoor zullen de meeste haar aan het begin van seizoen 8 niet eens missen. Dat haar actie als walker Sasha bovendien faliekant mislukte, helpt ook niet echt.

Jadis verleid door Negan
Jadis en haar groepje van ‘garbage people’ waren vanaf moment 1 een ware doorn in het oog voor iedere Walking Dead-fan die van actie hield. De vrouwen en mannen (maar vooral vrouwen) van het kliekje stonden garant voor ellenlange saaie dialogen tussen Rick en haar bende van ellende.

Nadat Rick enkele episodes terug eindelijk een deal wist te sluiten met hen, bleek deze mondelinge afspraak niets waard te zijn. Dat ze zich keerden was dan ook verrassend te noemen, maar enthousiast werd ondergetekende er in ieder geval niet van.

Jadis

Koninkje Ezekiel wil ineens wel vechten
Mocht ik ooit in een zombie-apocalypse terechtkomen, dan hoop ik van harte dat er nooit een sprookjesdorp op mijn pad komt zoals die van Ezekiel. De naïeve pummel die zichzelf als de nieuwe paus ziet, werkte het gehele seizoen op de zenuwen.

Hoewel al bekend was dat inwoners van zijn dorp genoeg hadden van de praktijken van de Saviors, was het een verrassing om Ezekiel ineens compleet out-of-character mee te zien vechten. Dat zijn slagvaardigheid ook niet om over naar huis te schrijven was, maakte het nog genânter om naar te kijken.

Dé tijger
Eindelijk leek er iets van moordlustige actie te komen toen Negan van zijn luie gat af kwam en dreigde Rick en Carl het leven zuur te maken. Na een toch wel redelijk spannende dialoog tussen Negan en Rick, leek Lucile eindelijk weer kans te krijgen om te shinen in een TWD-aflevering.

Totdat er een fucking tijger het nodig vond om de Survivors af te slachten. Het bizar slecht geanimeerde huisdiertje van Ezekiel maakte de seizoensfinale er zeker niet beter of geloofwaardiger op, voor zover dat nog mogelijk is in een verhaal over een zombie-apocalypse.

Tijgertje

Enorme anticlimax
Nog voordat men bijgekomen was van de tijgerscène (wat ook het label anticlimax waard was), waren we al door het geschiet heen en aanbeland bij het sentimentele gemijmer van Maggie en hoe haar Chinese prins op het witte paard Glenn mede te danken is voor deze geflopte eindstrijd. Bedankt, Glenn!

Al met al geen seizoensfinale om over naar huis te schrijven. Hopelijk weet seizoen 8 ons wel weer te verrassen in de positieve zin van het woord, want op deze manier lijkt de serie veel kijkers te gaan verliezen.

4 reacties

 1. ”Totdat er een fucking tijger het nodig vond om Negan af te slachten.”

  Heb je de aflevering wel gezien? Negan werd niet aangevallen, maar iemand anders. Desalniettemin, kut aflevering met zoveel ”wtf” momenten.

 2. Sneu artikel. Een kan zo een hele berg afgezaagde tv-programma’s oplepelen. Wanneer ik een serie niet leuk vind, dan kijk ik gewoon niet. Om hier nu een artikel aan te wijden…

  • @BrutaalAapje: Ik was altijd groot fan van twd, heb denk ik een 10tal mensen aan het kijken gekregen omdat ik het iedereen aanraadde. Sprong zelfs een gat in de lucht toen ik een aardige tijd geleden las dat ze genoeg scripts hadden om tot 2020 door te gaan met uitzenden.

   Echter heb ik besloten na het laatste seizoen te stoppen met kijken. Meer dan de helft van de afleveringen was opvulmateriaal en het kijken niet waard. Een van de weinige series (die ik heb gekeken) met 16 afleveringen in een seizoen en dit seizoen is gebleken dat het dan niet interessant genoeg kan blijven (voor mij).

   Tevens aan alle reacties op het internet te lezen ben ik ook duidelijk niet de enige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *