5 redenen waarom illegaal downloaden nog steeds heet is

Auteur: , 2 Reacties
5 redenen waarom illegaal downloaden nog steeds een ding is

En zal het er in de nabije toekomst minder aantrekkelijk op worden? Hmm..

Een jaar of 15 geleden waren de hoogtijdagen van Limewire, Kazaa en Bearshare. Het internet is in de tussentijd keihard doorontwikkeld en die programma’s klinken anno 2019 niet meer bekend in de oren. Toch is het illegaal downloaden van content misschien wel actueler dan ooit. Lees hieronder 5 redenen waarom.

1. Een mager aanbod
Met diensten als Netflix en Amazon Prime hebben we alles wat ons hartje begeert. Nou ja, bijna alles dan. Je kunt dan wel zelf bepalen hoe laat je iets kijkt en hoeveel afleveringen. De beschikbare content is nog steeds niet aan jezelf. Zo kan het aanbod niet aansluiten op je smaak en mis je films of series die je zo graag zou willen zien. Vooral in Nederland is dat een issue. Het Amerikaanse aanbod van Netflix is bijvoorbeeld veel groter in vergelijking met ons land.

2. Drama der rechten
De reden dat je favoriete films of serie missen hebben vaak met rechten te maken. De ene streamingdienst mag die ene serie wel uitzenden en de ander niet. Of het nieuwste seizoen verschijnt pas na een jaar of twee á drie op je favoriete streamingdienst. Je loopt dan achter de feiten aan. Met een torrent heb je diezelfde avond nog het nieuwste seizoen binnen gevist..

3. Te veel keus
Het aanbod aan streamingdiensten groeit en groeit. Netflix, Hulu, Amazon Prime. Later dit jaar ook Disney. Je bent maandelijks serieus veel geld kwijt als je op al deze diensten een abonnement zou nemen. Het grote aanbod brengt de consument weer naar die torrentsite. Want dat is in principe één plek voor al je content.

4. Weinig schuldgevoel
Iets fysieks stelen in de winkel. Nee, dat doe je gewoon niet. Even die film of serie downloaden met het grootste gemak? Het gaat zo makkelijk en ondanks allerlei acties van Stichting Brein en consorten zijn er nog steeds genoeg torrentsites in de lucht met een gigantische bibliotheek. Omdat je de ‘eigenaar’ van de content er gevoelsmatig geen pijn mee doet ligt de drempel tot illegaal downloaden heel laag.

5. Stijgende prijzen
Helaas worden streamingdiensten niet goedkoper. Duurder worden ze wel. Voor een Netflix-abonnement betaal je (met Ultra HD-content) inmiddels 13,99 euro per maand. Natuurlijk kun je constructies verzinnen door bijvoorbeeld een account te delen met vrienden of familie, maar het maakt dat illegaal downloaden nog steeds een ding is.

Het illegaal downloaden van content is, zoals de naam al zegt, illegaal. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je doet op het internet. Apparata moedigt het dan ook zeker niet aan.2 reacties

Geen gezeur over wat illegaal is; diensten als Spotify, Deezer en Apple Music laten zien hoe je downloaders de argumenten uit handen neemt. De versnippering van films en series over de vele, vele video streaming diensten, doet helaas (voor iedereen) het tegenovergestelde. Wel nu, fcuk them.
@rrrobert: Helemaal waar …. Ook goede argumenten in het artikel.
Nog even en je werkt voor de abo’s die je hebt lopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).