5 redenen waarom je Luke Cage op Netflix moet kijken

Luke Cage
Liefhebbers van actie: opgelet!

Sinds 30 september is het eerste seizoen van Luke Cage te zien op Netflix. Het gaat hier om een superheldenserie van Marvel. Luke Cage is een man met een superhuid die bestand is tegen allerlei vormen van geweld. We geven 5 redenen waarom deze serie zo leuk is.

1. Actie, actie, actie
Luke Cage zit boordevol actie, maar niet op een overdreven manier. De scènes worden voldoende afgewisseld zodat het niet gaat vervelen. De krachten van Cage maken je nieuwsgierig, want de mogelijkheden lijken soms eindeloos. Als kijker wordt je elke keer weer benieuwd hoe de actieheld zijn krachten zal gaan gebruiken.

Cage

2. Geen nadruk op superhelden gedoe
Luke Cage zegt zelf in de serie: “I’m not a hero”. Dit komt ook telkens terug in het verhaal. In vergelijking met andere Marvel-series wordt je niet overdonderd met het feit dat Cage een superheld is. De focus ligt op de wijk Harlem, dat geteisterd wordt door corruptie en criminaliteit. Deze mix tussen een fictieve superheld en een gewone tv-serie met een tof verhaal maakt Luke Cage zo goed. Op dit moment doet de Netflix-exclusive overigens een 8,6 op IMDb.

3. Harlem representative
De zwarte wijk in New York wordt op een stereotype manier neergezet, maar dit is wel goed uitgewerkt. Als kijker krijg je een indruk hoe anders de wijk is in vergelijking met de rest van Manhattan of Brooklyn. De makers hebben dit op de juiste manier aangepakt. Er zijn klachten over de serie dat deze ’te zwart’ zou zijn. Persoonlijk stoor ik me hier niet aan.

Cottonmouth

4. Briljante soundtrack
Fans van hiphop, R&B en jazz komen aan hun trekken in Luke Cage. De soundtrack is geweldig. De scènes in de club van Cottonmouth worden veelal bijgestaan door jazz, terwijl de actiescènes met Cage gebukt gaan onder ruige hiphop.

5. Kijkt lekker weg
De serie is ideaal wanneer je na een lange werkdag op de bank ploft en je TV of mobiel apparaat aanslingert. Luke Cage heeft geen complexe verhaallijn, waardoor de Netflix-serie vrij makkelijk wegkijkt.

Shades

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je de serie nog niet gezien? Check hieronder de trailers die door Netflix zijn gedeeld, of skip de trailers en begin direct aan de serie. Het eerste seizoen van Cage heeft 13 afleveringen en deze zijn allemaal te vinden via de streamingdienst.

[gv data=”GwB-CxCZRI0″][/gv]

Meer? Check deze 5 series om de herfst door te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *