5 Redenen waarom je Super Mario Run moet spelen

super mario run
De eerste echte smartphone-game van Nintendo én Mario is een absolute must have voor op je iOS-toestel.

Super Mario Run is vanaf vandaag te downloaden voor iOS en vanaf volgend jaar voor Android-gebruikers. In de game draait het allemaal om dé Nintendo-legende Mario, die continu van links naar rechts blijft rennen. Aan jou als speler de taak om ervoor te zorgen dat hij niet in een naderend gat valt.

Het klinkt misschien op het eerste gezicht niet heel spannend, maar niets is minder waar. Om aan te geven waarom je dit spel als de wiedeweerga moet downloaden, hebben we hieronder de 5 belangrijkste redenen genoteerd.

1. Het is de eerste échte Nintendo-game voor smartphones
In voorgaande jaren moest Nintendo niets weten van mobiele games (Miitomo is niet echt een game te noemen), maar dat is tegenwoordig wel anders. Door het onverwacht grote succes van Pokémon GO lijkt Nintendo eindelijk gerealiseerd te hebben dat er daadwerkelijk een toekomst is voor smartphone-games. Daarnaast helpen de verkoopcijfers van de Wii U nu ook niet bepaald…

Pokémon GO bedankt!

2. Het spel ziet er piekfijn uit
Super Mario Run ziet er op het eerste gezicht net zo uit als een Super Mario Bros-spel. Die grafische stijl komt erg goed over in de smartphone-game. Hoewel je normaal gesproken alleen van links naar rechts loopt, voel je door de speciale driedimensionale stijl toch een bepaalde diepte in het spel.

3. De besturing is lekker simpel gehouden
Mario rent in de game alleen van links naar rechts. Het is aan jou de taak om op het juist te moment het personage te laten springen. Dit doe je door het scherm kort of lang ingedrukt te houden. Door de eenvoudige besturing kun je de game gemakkelijk met één hand spelen, zonder irritante virtuele knoppen.

super mario run besturing

4. Er zijn verschillende toffe spelmodi aanwezig
Het hoofdavontuur draait natuurlijk om Mario die de ontvoerde prinses Peach uit de handen van Bowser probeert te redden. In Bouw Je Koninkrijk is het de bedoeling dat je door middel van je verzamelde munten Toads een nieuw onderdak geeft. Als laatste is er de Toad Race-modus, waarin je racet tegen je vrienden of andere Mario Run-spelers.

5. Je kunt je vrienden online uitdagen
De Toad Race-modus is een goed voorbeeld van de nieuwe online mogelijkheden die Super Mario Run biedt. Naast het online racen kun je elkaar ook aftroeven door de hoogste scores te bewerkstelligen in andere spelmodi, waardoor je uren speelplezier beleeft.

[gv data=”VTglyDBdp-A”][/gv]

Nog geen reacties

 1. Ik vind het toch wel een teleurstellende game.
  Levels duren maar een minuut ofzo.
  Snap niet waarom ze niet gewoon de games van de gameboy en Nes overzetten naar de telefoon.

  Denk dat mensen goud geld betalen voor Zelda, Mario Bros of Pokemon. Besturing was toen ook niet moeilijk en graphics zijn ook geen probleem.

  • @dymf: “Snap niet waarom ze niet gewoon de games van de gameboy en Nes overzetten naar de telefoon.”

   Precies, iPhone bezitters zijn toch al gewend iets in hun handen te hebben wat niet vernieuwend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *