5 Redenen waarom we een schijthekel hebben aan vloggers

Irritante vloggers
We verbazen ons er nog steeds over hoe populair deze vaak zelfingenomen, pedante en zielige mensen zijn.

Vloggers zijn ook in 2016 nog helemaal hot & happening. Vooral voor de pubermeiden- en jongens onder ons is het kijken naar smurfen als Enzo Knol dagelijkse kost. Ook commerciƫle bedrijven erkennen dit fenomeen en maken er steeds vaker gebruik van. Maar dat gaat binnenkort stoppen als het aan het Commissariaat voor de Media ligt.

Het is tegenwoordig (nog) niet verplicht om als vlogger te melden of je betaald wordt door een bedrijf om een product te promoten. Hierdoor is het als kijker moeilijk in te schatten of het getoonde product ook echt zo goed is als de vlogger wil laten overkomen.

Dankzij een aanstaande nieuwe Europese regelgeving mag het CvdM binnenkort zijn toezicht uitbreiden naar andere media, waaronder YouTube. In samenwerking met de daders zelf wil het Commissariaat duidelijke regels opstellen: ze mogen geen reclame maken voor kinderen tot twaalf jaar, en ze moeten het altijd aangeven als ze door een bedrijf betaald zijn om een video te maken. Doen ze dit niet, dan riskeren ze een flinke boete.

En dat wordt hoog tijd, want vloggers zijn van zichzelf al irritant genoeg. Als ze nu ook nog eens de boel bedriegen, zouden we een totaalverbod op vloggen meer op z’n plaats vinden. Tot die tijd moeten we onze woede zien te verwerken in lijstjes. Want waarom vinden we vloggers ook alweer zo verschrikkelijk?

1. Ze zijn de enige mensen op deze aardbol die 24/7 over zichzelf kunnen praten
Hoe triest moet het wel niet zijn als het enige stukje menselijk contact op een dag via je smartphone gaat? Nog belachelijker is het enorme bereik dat sommige vloggers met hun dagelijkse niets-doen bereiken. Bekijk en oordeel zelf bovenstaand voorbeeld.

[gv data=”1PSOuYxUCiU”][/gv]

2. Lang niet alles wat ze zeggen is waar
Naast sluikreclame zijn er ook tal van voorbeelden waarin bloggers een eigen productenlijn proberen te verkopen aan de hand van totaal onjuiste feiten. Een mooi voorbeeld zijn de foodbloggers van The Green Happiness, die door Arjen Lubach volledig door het slijk worden gehaald.

[gv data=”fDaormSAVHk”][/gv]

3. Ze zijn in 99,9% van de gevallen gewoon niet grappig
Video’s zoals deze geven ons eerder een verhoogde bloeddruk dan een glimlach op ons gezicht. Gelukkig is het officiĆ«le YouTube-kanaal van deze ‘vlogger’ offline gehaald.

[gv data=”DHiKFBVgGT0″][/gv]

4. Vaak denken ze door hun populariteit dat ze over alles een mening moeten hebben
Casey Neistat is er Ć©Ć©n van. Wanneer je populair bent geworden door je inspirerende vlogs, wil dat niet meteen zeggen dat je andere mensen aan moet spreken op hun stemgedrag voor de Amerikaanse verkiezingen.

[gv data=”pjS6OdY2dBQ”][/gv]

5. Wanneer ze zelf voor de gek worden gehouden is het land te klein
Onderstaande video is een mooi voorbeeld van de megalomane houding van enkele vloggers. In dit filmpje is goed te zien hoe de normaal o zo vrolijke Enzo Knol volledig door de mand valt als zijn eigen camera niet aan het draaien is.

[gv data=”Ivp6hfbQnts?t=5m35s”][/gv]

Wat vinden jullie van de ontwikkelingen rondom het verscherpte toezicht op vloggers en dergelijken? Laat het ons weten in de comments!

4 reacties

  1. Het irritantste vind ik dat ze blijven hameren op het “ik doe het niet voor het geld”. Dat is onzin. Als je kijkt naar hoe erg dat verdienmodel van YouTube en Google is, dan weet je dat elke goed gewaardeerde vlogger het juist daarom doet. De meeste verdienen dus het driedubbele van wat ik verdien door elke dag een camera op hun smoel te richten en de titel zo aantrekkelijk mogelijk te maken om klikjes binnen te harken. Ik vind het echt bijzonder.

    • @mercedesclk350: Klopt. Elke dag een video maken gaat nog meer werk in zitten dan velen denken en dat is na een tijdje echt niet altijd leuk meer. Het geld zorgt voor een ruime vergoeding, maar dat “ik geef niks om geld” wordt dan wel ongeloofwaardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *