5 slimme kurkentrekkers om je wijn mee open te maken

Kurkentrekkers
Het gevecht aangaan met een kurk terwijl heel de familie toekijkt is geen pretje, gebruik bij het kerstdiner daarom een van deze vijf vernuftige kurkentrekkers.

De website The Guardian voelde de pijn van de wijn-leken onder ons, en schakelde een wijnkenner in die verschillende high-tech kurkentrekkers aan de tand voelde. De prijzen van deze technologische wondertjes liggen soms belachelijk hoog, maar aan je waardigheid tijdens het kerstdiner hangt ook een prijskaartje.

01. Coravin (334,80 pond)
Kurkentrekker
De Coravin heeft een kleine naald, die een piepklein gaatje in de kurk boort. Op die manier kun je de wijn zo uit de fles schenken, en hoef je de kurk er niet eens uit te halen. Daarnaast pompt de Coravin ook een gas in de fles, die ervoor zorgt dat de wijn langer goed blijft. De prijs ligt alleen een beetje hoog voor de meeste wijn-hobbyisten.

02. Le Creuset wijnpomp (8,40 pond)
Kurkentrekker
Dit is meer dan een komische surprise, want deze fietspomp schijnt echt heel goed te werken om je wijn goed te houden. Door de bijgeleverde rubberen kurken op de fles te drukken, kun je met de pomp alle lucht eruit zuigen. Dit zorgt ervoor dat de wijn beter blijft.

03. Bilame (35 pond)
Kurkentrekker
Deze minimalistische opener is speciaal gemaakt voor de echte oude wijnen, waarbij je het gevaar loopt dat de kurk kapot gaat als je er een opener indraait. De Bilame schuif je langs de zijkanten van de kurk in de fles, die je daarna door te draaien los kunt wrikken. Elegant, maar ook een beetje breekbaar als we zo naar die dunne draadjes kijken.

04. Bosch IXO Vino (31,99 pond)
Kurkentrekker
De echte techneut gebruikt natuurlijk gewoon een boor van Bosch om een flesje rood mee te ontkurken. Voordat je de betonboor uit de schuur trekt, de boor waar we het hier over hebben is speciaal gemaakt om met een druk op de knop een kurk uit te draaien. Het maakt een hoop herrie, maar dat hoort erbij.

05. Champagne Sabre (119 pond)
Kurkentrekker
Leuk en aardig die flessenopeners, maar als je echt indruk wilt maken sla je een fles open met deze Champagne Sabre. Protip: wel even oefenen als je in één soepele beweging de drank wilt serveren zonder scherven door de huiskamer te laten vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *