5 stappen om je PC klaar te maken voor Windows 10

5 stappen om je PC klaar te maken voor Windows 10
Nog heel even en dan is Windows 10 voor iedereen te downloaden. Zo zorg je dat jouw PC klaar is voor het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

1. Reserveer Windows 10 en zorg dat je PC geschikt is
Als je Windows 10 wilt installeren, dan zul je jouw kopie nu alvast moeten reserveren. Als je PC met Windows 7 of Windows 8 helemaal is bijgewerkt, dan verschijnt in je taakbalk een Windows 10-icoontje om aan te geven dat je de update wilt ontvangen. Vervolgens geeft het bijbehorende programmaatje aan of je PC voldoet aan de systeemeisen. Voor het overzicht hebben we deze eisen hieronder nog even voor je op een rijtje gezet.

Processor: 1 GHz of sneller
RAM: 1 GB (32-bit) of 2 GB (64-bit)
Vrije ruimte: 16 GB (32-bit) of 20 GB (64-bit)
Display: 1024 x 600 pixels

2. Maak een back-up van je huidige installatie
We kunnen het niet genoeg benadrukken, dus we doen het hier nog maar een keer: maak een back-up voor je op installeren klikt. Windows 7 en Windows 8 hebben deze functionaliteit gelukkig ingebouwd, dus daar zul je niet zoveel moeite voor hoeven doen. Je sluit allereerst een externe schijf aan. Vervolgens open je instellingen en kies je voor bestandsgeschiedenis. Hier druk je achtereenvolgens op ‘inschakelen’ en ‘nu uitvoeren’.

3. Zorg dat je je Windows 10-serienummer weet
Mocht er iets mis gaan tijdens de installatie, dan kan het zijn dat je je serienummer hebt om de boel te herstellen. Mocht je deze willen terugvinden, dan kan dat eenvoudig en snel met KeyFinder, dat gratis te downloaden is.

4. Maak ruimte vrij voor de update
Zoals je hierboven al hebt kunnen zien heb je minimaal 16 of 20 GB aan vrije ruimte nodig om Windows 10 te kunnen installeren. Zorg er dus voor dat je voldoende ruimte over hebt. Het kan al helpen om je prullenbak even leeg te gooien, maar Windows beschikt ook over ingebouwde software om je harde schijf nog meer op te schonen. Hiervoor klik je in de Explorer met je rechter muisknop op je harde schijf. Vervolgens kies je voor Eigenschappen en Schijfopruiming.

5. Schakel alle onnodige apparaten uit
Het zou kunnen dat nog niet al je randapparatuur geschikt is voor Windows 10. Tijdens de installatie zal echter alsnog geprobeerd worden om de drivers voor deze devices te installeren, wat veel extra tijd kan kosten. Zorg dus dat apparaten als je printer niet zijn aangesloten en gebruik alleen je muis, toetsenbord en monitor.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *