5 tips om je iPhone weer snel te maken

Auteur: , 7 Reacties
iPhone 6S Plus

Last van een trage iPhone? Neem deze tips dan eens door.

Vroeger als je computer traag was en je wilde deze opschonen dan kon je er wel een halve middag voor vrij nemen. Tegenwoordig is het een fluitje van een cent om apparaten weer snel te krijgen. Je herinnert je vast nog wel hoe snel je iPhone was bij aanschaf. Na enkele maanden merkte je al achteruitgang en misschien is je toestel wel behoorlijk traag geworden. Check deze tips om de virtuele stofzuiger z’n werk te laten doen!

1. Wis je cache
Als je veel surft op het internet komt je toestel vol te zitten met kleine bestanden. Dit is via Instellingen eenvoudig op te schonen. Let wel: je geschiedenis zal worden gewist en dus moet je sommige informatie op websites opnieuw invullen. Je gaat naar Instellingen, klikt op Safari en vervolgens scroll je naar beneden tot je de “Wis-geschiedenis” knop ziet staan. Klik hierop, en bevestig je actie. Dit duurt niet zolang en soms merk je al direct verschil.

2. Herstart je iPhone
Het klinkt logisch maar zeg zelf: wanneer is de laatste keer dat je je iPhone opnieuw hebt opgestart? Het kost een paar minuten en je iPhone is weer helemaal fris. Net als bij stap één kun je na deze actie ook meteen verschil merken.

3. Wees kritisch op je opslag
Hoe meer bestanden op je iPhone, hoe trager de smartphone wordt. Vraag jezelf af of je die ene app wel echt nodig hebt. Of drop een aantal foto’s of video’s in de cloud of op een externe schijf. Muziekalbums die al maanden offline opgeslagen in Spotify staan, maar je luistert er nooit naar? Weg ermee!

4. Geef apps minder snel toestemming om zaken op de achtergrond te doen
Steeds meer apps vragen bij opstarten om toestemming voor allerlei handelingen op de achtergrond. Je hebt de app niet geopend, maar toch trackt deze bijvoorbeeld je locatie. Dit vraagt kracht van de iPhone en heeft invloed op de snelheid. Via Locaties in Instellingen kun je per app zelf de instellingen bepalen. Ook kun je locatievoorzieningen volledig uitschakelen. Scheelt ook direct een hoop batterijkracht.

5. Verminder animaties
Het openen van een app gaat gepaard met een animatie. Dit kun je verminderen via Instellingen, Algemeen, Toegankelijkheid, en tik vervolgens’Verminder beweging’ aan. Apps worden sneller geopend met een directere overgang. Het ziet er minder cool uit, maar het gaat wel sneller.

Meer lijstjes? 5 tips om weer opslag te krijgen op je iPhone check je HIER. Ruimte maken op een Android-apparaat? Check DEZE tips dan even.7 reacties

of je koopt een Oneplus ;-)
Echt? Wordt een Iphone trager als er veel bestanden op staan? Wat heeft dat met de snelheid te maken? Gebruikt ios “opslaggeheugen” als werkgeheugen?
@dotternetta: een pc met 1 tb geheugen waar 998gb op staat is ook veel trager als dezelfde pc, zelfde leeftijd, maar dan met 200gb. veel bestanden vragen werkgeheugen om op te starten, maar blijven dit vragen als ze niet gebruikt worden.
ge bent nog 1 belangrijk puntje vergeten:

stap over op Android

-edit: reactie aangepast, geen capslock a.u.b.-
Geen last van. Weer oplossingen voor problemen die er niet zijn. Op elke smartfoon moet je je opslag een beetje in de smiezen houden en dan is er niets aan het handje.
@fijnkonijn: smartfoon? ;)
opslag is geen probleem, Google Photo’s en een microSD! :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).