5 tips om minder data te verbruiken op je smartphone

5 tips om minder data te verbruiken op je smartphone
Bespaar je internetbundel.

Sommigen lappen enkele tientallen euro’s neer voor een grote databundel met enkele tientallen GB’s. Anderen betalen echter een tientje om rond te komen van 500 MB of 1 GB. Voor die laatste groep, die zuinig met de MB’s omgaat, is dit artikel relevant. Door slim om te gaan met je smartphone kan je de nodige MB’s besparen.

1. Check welke apps data gebruiken
Via Instellingen kun je op de meeste smartphones zien welke applicaties internet vereisen en dit ook gebruiken. Er zijn ongetwijfeld apps die je niet dagelijks gebruikt, maar wel op de achtergrond gebruik maken van het internet. Via Instellingen kun je dit per app uitschakelen. Een simpele manier om MB’s te besparen.

2. Wees kritisch met sociale media
Grote kans dat je sociale media apps elke dag, meerdere keren per dag, gebruikt. Dit zijn echte MB-vreters. Open de apps en kijk hoe je kunt besparen. Zo heeft Instagram een feature om minder data te gebruiken en kun je op de Facebook app het automatisch afspelen van video’s uitschakelen. Twee apps die een groot verschil gaan maken, om nog maar te zwijgen over Snapchat en andere platformen.

3. Schakel Wi-Fi assist uit
Sommige smartphones, zoals de iPhone, hebben deze mogelijkheid. Via Instellingen kun je deze feature uitschakelen. Wi-Fi Assist helpt als je wifi-verbinding niet soepel verloopt. Af en toe schakelt je smartphone over op mobiele data om verbinding te garanderen. Niet fijn als je net een 1080p YouTube filmpje zit te kijken. De data vliegt de deur uit.

4. Download offline content
Met veel apps is het mogelijk om zaken offline beschikbaar te maken. Download die ene Netflix serie of film, download de route in Google Maps of download de playlist van Spotify. Deze drie zaken schelen drastisch in het gebruik van data. Je batterij zal er ook vrolijker van worden. Niet alleen handig voor als je niet over een actuele internetverbinding beschikt, maar ook handig als je data wil besparen.

5. Leg je smartphone wat vaker weg
Smartphone verslaving is een serieus probleem en ongetwijfeld doe je er onbewust aan mee. In plaats van elke vijf minuten je sociale media te checken kun je ook wat anders proberen. Kies ervoor om een magazine te lezen in de wachtkamer bij de tandarts, in plaats van het kijken van filmpjes. Een hele simpele oplossing, maar het bespaart wel je internetbundel.

Meer lijstjes? Lees hier 5 tips om je iPhone weer snel te maken en daar welke films en series je deze maand op Netflix kijkt.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *