5 tips voor goedkopere vliegtickets

5 tips voor goedkopere vliegtickets
Wie de juiste speurneus heeft kan flink geld besparen.

Vliegen hoeft geen dure aangelegenheid te zijn. Het is een kwestie van zoeken, zoeken en nog eens zoeken. Combineer dit met de juiste strategie, een portie geduld én wat flexibiliteit en een goedkope ticket is een feit. In dit artikel enkele tips om kans te maken op een goedkopere vliegticket.

Vergelijk tot je een ons weegt
Wie mooi wil zijn moet pijn lijden. En wie goedkope vliegtickets wil scoren moet hiervoor de tijd nemen. Maak gebruik van diverse zoekmachines, maar kijk ook zeker op de pagina van een vliegmaatschappij. Je moet dit echt zelf doen en ook consequent. Iedere dag zijn de prijzen weer anders. Zeker op de korte termijn. Diverse sites werken met een alarmsysteem. Zodra de prijs naar jouw wens is krijg je een seintje door middel van bijvoorbeeld een e-mail. Handig!

Overweeg andere vliegvelden, maar blijf nuchter
Vooral dat laatste is belangrijk. Met Dusseldorf en Brussel zijn twee internationale vliegvelden niet ver weg. Althans, als we Utrecht als vertreklocatie even als voorbeeld nemen. Het verschil moet wel fors zijn. Is de vlucht bijvoorbeeld zo’n 60 euro goedkoper, dan loont het vaak niet om naar het buitenland te rijden. Met de extra brandstofkosten zal het verschil minimaal zijn. En ja, ook in het buitenland zijn parkeerkosten bij de luchthaven fors te noemen. Iemand vragen om je af te zetten bij Schiphol, de trein nemen naar het vliegveld of kiezen voor een parkeerplek in de buurt van het vliegveld kan in the end een stuk goedkoper zijn dan omrijden naar een buitenlandse luchthaven.

Maak gebruik van een spaarsysteem
Vrijwel iedere vliegmaatschappij heeft een spaarsysteem, of is aangesloten bij een spaarnetwerk. Persoonlijk maak ik gebruik van Flying Blue bij de KLM. Vorig jaar had ik een KLM ticket (via Dusseldorf) naar San Francisco geboekt voor 370 euro retour. Daarnaast had ik een “gratis” vlucht (via Flying Blue) van San Francisco naar New York kunnen regelen. Er werden wel kosten in rekening gebracht voor het boeken en de bagage, wat neerkomt op enkele tientjes. Ik heb deze trip ontzettend veel gezien voor relatief weinig geld. Als je dan hoort dat sommigen (buiten het hoogseizoen) 1.000 euro betalen voor een ticket naar de westkust van de USA moet ik soms even gniffelen..

Neem contact op met een vliegmaatschappij
Moeite nemen loont. Zit je suf te staren op dure ticketprijzen en kom je er niet uit? Pak de telefoon of stuur een digitaal berichtje naar een vliegmaatschappij. Met persoonlijke service wil het nog wel eens zo zijn dat je een betere deal krijgt aangeboden. Zelfs als je een ticket hebt geboekt valt er iets uit te halen. Nee heb je, ja kun je krijgen.

Lees je online in
Weet wat je kunt verwachten. Het internet staat vol met info van reizigers die spreken over een eerdere ervaring. Pluis je aanstaande bestemming uit door Google om te kiepen. Zoek uit wat anderen hebben betaald voor de ticket om zo zelf wegwijs te worden in de wondere wereld van vliegtickets.

Meer geld besparen? Check hier 5 tips voor een goedkopere vakantie.

4 reacties

  1. Onder het kopje “overweeg andere vliegvelden” mag je ook wel kritisch zijn op het vliegveld van aankomst. Bekend is bijvoorbeeld, dat als je met een low-cost vliegmaatschappij naar ‘Londen’ vliegt, daarbij meestal wordt afgezet op Luton, Stansted of Gatwick. Dat je dan vervolgens nog een anderhalf uur aan extra reistijd met bus of trein kwijt bent (en nog eens 20-30 pond p.p.), kan de overweging om tóch met BA of KLM op Heathrow te vliegen in eens een stuk makkelijker maken.

    Nog een addertje onder het gras: wat mag je als handbagage en/of als ruimbagage meenemen? Niet zelden geldt ook hier dat goedkoop soms wel duurkoop wordt als je méér mee wil nemen dat alleen een enkele tas met tandenborstel en schoon ondergoed.

  2. Dit is bijna van het niveau facebook-clickbait; waar je ook van die onzin lijstjes ziet zonder dat er een echte tip is.
    1: Vergelijk. Ja hehe. Wie vergelijkt er niet?
    2: Andere vliegvelden; iemand die dat niet doet?
    3: Spaarsystemen? Dan vraag ik me toch af hoeveel vluchten je al hebt gehad, wil je een gratis leg NY – SF hebben gehad. Of was het gewoon dat de mutli-stop vrijwel net zo duur was? Uiteindelijk moet je bij de meeste spaarsystem toch flink blijven vliegen om er zinnige voordeeltjes uit te halen.
    4: Kan me niet voorstellen dat ik voor elke vlucht die ik maar moet gaan bedelen bij de airline.
    5: Als je je online inleest: zie je vooral dat je goed bij de pinken moet zijn met credit-cards en spaarsysteem-punten-koop-acties.
    Maar uiteindelijk: als je op een bepaald moment, op een normale tijd ergens moet zijn; is het vaak lastig om er een voordeeltje uit te halen.
    Een echte tip zie ik hier dus niet tussen staan.

  3. toen ik nog in NL woonde keek ik vaak op ticketspy. Helaas heeft die site enkel trips vanuit NL en niet vanuit de US. Hier gebruik ik regelmatig skyscanner en zet ik alerts aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *