5 tips voor Google Drive

Auteur: , Geen reacties
Google Drive

Zo haal je net dat beetje meer uit je cloudservice.

1. Gebruik de offline features

Je kunt de bestanden op je Google Drive via een paar klikken offline beschikbaar maken. Om dit te doen ga je naar Instellingen (tandwieltje), dan Algemeen/General en dan Sync…Offline. Vanaf dat moment zijn je bestanden ook beschikbaar zonder internetverbinding.

2. Vind bestanden gemakkelijk terug met de vele zoekopties

Google Drive

Google Drive biedt een heleboel manieren om het juiste document snel weer boven tafel te krijgen. Zo kun je behalve op naam ook zoeken op eigenaar, documenttype of tijdsperiode. Je vindt al deze opties door op het pijltje naast de zoekbalk te klikken.

3. Scan bestanden met je telefoon

Via de Google Drive app voor Android, die je hier kunt donwloaden, is het mogelijk je smartphone als een draagbare scanner te gebruiken. Je doet dit door in het hoofdscherm op de grote + te klikken, en dan Scan te kiezen. Zo worden automatisch PDFs gemaakt. Afbeeldingen kun je zelf draaien en bijsnijden.

4. Bekijk en bewerk oudere versies van je bestand

Het is mogelijk om vorige versies van tekstbestanden te openen, zodat je ze met de nieuwste kunt vergeleken of juist door kunt gaan met een oude versie waar je tevredener over was. Je doet dit door in het document op Bestand/File te klikken en vervolgens Revisiegeschiedenis Bekijken/See Revision History te kiezen.

5. Link tussen verschillende documenten

Niet alleen links naar websites kunnen aan een tekst worden toegevoegd, je kunt ook naar je eigen bestanden linken binnen een bestand. Deze optie zie je niet direct terug in het overzicht, maar hij is eenvoudig te gebruiken. Je kiest link toevoegen zoals je dat normaal zou doen, en typt in de balk dan een zoekopdracht waarmee het gewenste document naar boven komt. Vervolgens krijg je een lijst te zien met de gevonden documenten, waarna je er één kunt selecteren.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).