5 voordelen van een abonnement zónder smartphone

Auteur: , 1 Reactie
5 voordelen van een abonnement zónder smartphone

Geld in je zak houden? Denk dan eens goed na over je volgende telefoonabonnement.

Een moment van herkenning. Je abonnement zit er bijna op, of je mag weer verlengen, en de hersenspinsels beginnen. Wat ga je immers doen? Er zijn altijd diverse keuzes mogelijk. In het eenvoudigste geval vink je die felbegeerde nieuwe smartphone aan, kiest er een prima abonnement bij en klaar is kees. Natuurlijk kun je in die paar muisklikken klaar zijn voor je getekende abonnementsperiode, maar wat als je eens verder kijkt dan je neus lang is? Denk bijvoorbeeld eens aan een abonnement zónder smartphone. Hieronder vijf voordelen van zo’n keuze en waarom het wellicht ook interessant voor jou kan zijn.

1. Je bespaart tientallen euro’s per maand
Een Sim Only-abonnement is fors goedkoper in vergelijking met een abo met toestel. Het scheelt al gauw enkele tientallen euro’s per maand. Bovendien kunnen de voorwaarden ook aantrekkelijker zijn.

2. Je oude smartphone doet het nog prima
Wie een high-end smartphone in 2016, 2017 of 2018 heeft gekocht kan vaak nog jaren vooruit. Smartphones van tegenwoordig zijn technisch zó goed, dat je er jaren plezier van kunt hebben. Daarnaast bieden smartphonefabrikanten steeds beter en langer updates aan, zodat je twee jaar oude smartphone nog steeds veilig in gebruik is. En het is beter voor het milieu!

3. Zoek een goede deal en koop een losse smartphone
Telecomproviders kunnen soms met korting een nieuw toestel aanbieden. Wie echter goed rekent komt erachter dat die deal van de telecomprovider niet altijd even interessant is. Het loont om op internet te zoeken naar de losse toestelprijs. Zeker met de feestdagen in aantocht is er vast wel een aantrekkelijke korting te vinden. Combineer dit met de verkoop van je oude smartphone via Facebook of Marktplaats en je hebt voor een mooi bedrag simlockvrije high-end smartphone.

4. Je hebt vaak meer vrijheid
Abonnementen met een toestel zijn meestal aan strenge voorwaarden verbonden. Dat is met Sim Only wel anders. Met een flexibel abonnement kun je elke maand het contract opzeggen. Deze vrijheid komt mooi van pas als je op een later moment krap bij kas komt te zitten, of als er andere prioriteiten op je weg komen. Met een opzegtermijn van één maand kun je gaan en staan waar jij wil.

5. Meer aanbieders
Er zijn verschrikkelijk veel aanbieders van Sim Only-abonnementen in Nederland. Waarschijnlijk zelfs aanbieders waar je nog nooit van hebt gehoord. Hierdoor kun je met een digitaal vergrootglas abonnementen vergelijken en zo de goedkoopste deal regelen.1 reactie

Heb al jaren alles simlockvrij, met name vanwege de keuzevrijheid voor het kiezen van een telefoon.

Trouwens, het belangrijkste voordeel van een simlockvrij abonnement staat nog niet eens vermeld: telefoons die worden aangeschaft in combinatie met een abonnement én die een nieuwwaarde vertegenwoordigen van > € 250,- én die niet in één keer worden afgerekend, gelden als aankoop op afbetaling (een lening, dus), met bijbehorende BKR-registratie. Best wel een dingetje als je die 1400 euro kostende iPhone heb uitgekozen bij je toplevel abonnement en je gaat een paar maanden later met de bank in gesprek over een hypotheek…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).