50 spraakcommando’s die je Google Now kunt geven

50 spraakcommando's die je Google Now kunt geven
Het vorig jaar gelanceerde Google Now is een steeds belangrijkere peiler binnen Android aan het worden.

Google Now is moeilijk te vatten in één zin. Ja, het is een onderdeel van Android (meegeleverd op toestellen met 4.1 of hoger) waarmee je makkelijk het weer kunt checken, om maar wat te noemen, maar het leert ondertussen wat je woon-werktraject is en geeft door wat de huidige verkeerssituatie is. Het laat je ook in één oogopslag zien hoe het met je Amazon- of Bol.com-bestelling staat, of analyseert je e-mails en zoekresultaten zodat Google Now daardoor weet van welke sportclub je fan bent en je daarover op dde hoogte kan houden.

Ofwel, hoe vaker je Google Now gebruikt, des te meer informatie je er in stopt en hoe relevanter Google Now voor je wordt. Tenzij je het een enge Big Brother-hub vindt, en dergelijke data liever niet op de servers van Google parkeert (ook al wordt het geanonimiseerd verzonden).

Een andere belangrijke functie van Google Now is het spraakgedeelte, dat steeds verder geïntegreerd raakt en inmiddels al een groot scala aan spraakopdrachten herkent én uitvoert. In onderstaande video zie je 50 voorbeelden.

[gv data=”2vT0AWDq3DE”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *