6 belangrijke zaken over Netflix Original-film Death Note

Netflix
Deze zomer komt er een nieuwe topper van Netflix naar je buis. We praten je bij.

Netflix probeert de bioscoop naar je huiskamer te brengen door exclusives uit te brengen die enkel via de streamingdienst zijn te zien. Eén van deze exclusives is Death Note. Feiten, info en ander zaken die je moet weten over deze nieuwe film lees je in dit artikel.

Het genre
Death Note is gebaseerd op de gelijknamige manga uit Japan van Tsugumi Ohba en Takeshi Obata. Het gaat om een thriller/horror setting. Ben je gauw bang dan adviseren je we dan ook om vooral niet de trailer te kijken want Death Note vertelt een spannend verhaal.

Verhaal
Light Turner komt in het bezit van een bovennatuurlijk notitieboek. Dit boek geeft hem de kracht om te beslissen over leven en dood. Light hoeft alleen maar een naam in het boek te schrijven en ‘de dood’ doet zijn werk. De jongen gebruikt zijn kracht om criminelen aan te pakken, maar al gauw krijgt Light ook met tegenstand te maken.

De cast
Death Note kent een aantal bekende acteurs en actrices. De film wordt geregisseerd door Adam Wingard, bekend van films als You’re Next en Blair Witch. Light Turner zal worden gespeeld door Nat Wolff (The Fault in Our Stars). Andere castleden zijn onder andere Margaret Qualley (he Leftovers, HBO), Keith Stanfield (Straight Outta Compton), Paul Nakauchi (Dark Metropolis) en Shea Whigham (Boardwalk Empire, HBO).

Deze zomer
Netflix heeft gisteren de eerste teaser trailer vrijgegeven. Daarmee is ook een datum gecommuniceerd. Death Note zal vanaf 25 augustus te zien bij de streamingdienst.

Niet de eerste verfilming
Het is niet de eerste keer dat de mangaserie een verfilming krijgt. In 2006 werd in Japan Desu Nôto uitgebracht. Met een score van 7,9 IMDb scoort de Aziatische film een vrij hoog gemiddelde.

Eerste trailer zorgt voor gemengde reacties
Verfilmingen van anime- of manga’s zorgt regelmatig voor ophef onder de fans. Films als Dragonball Evolution hebben laten zien dat verfilmingen niet altijd goed hoeven uit te werken. In de YouTube comments lopen de reacties dan ook uiteen. Van “Laten we eens zien hoe slecht dit gaat worden” tot “De film ziet er prima uit”. Oordeel zelf en check de vrijgegeven teaser hieronder.

Nog meer Netlix lijstjes? Check hier de beste misdaadfilms op Netflix en hier de 12 beste realityfilms.

[gv data=”zS9UW2xjdqE”][/gv]

2 reacties

 1. Het lijkt me erg moeilijk om de briljante serie te verfilmen. Laat staan in 1,5 uur het verhaal van 35+ afleveringen goed over te laten komen. De serie was geweldig, de verfilmingen (want er zijn er al meerdere) kwamen minder tot zijn recht.

  • @rainwormnl: Ik heb de anime niet gezien. Wel het vergelijkbare Mirai Nikki. Maar vwb t eerste stuk van je comment: een van de redenen waarom ik altijd een beetje scheef kijk als ik op Animenewsnetwork of een andere site zie dat er een verfilming van een anime in de maak is.

   Akkoord, ik heb slechts 3 verfilmingen gezien. (2x origineel verhaal, 1x een typische recap met hier en daar plotwijzingingen ed). Maar toch: ik zie liever stand-alone films die zeg maar extra lange OVAs zijn dan echt 50+ episodes/chapters gewinzipt in 1.5 uur. Het laatste ding werkt gewoon niet: hier en daar zullen er (belangrijke) stukken plot worden weggelaten, met teleurgestelde fans.

   Daarnaast: waarom een westers bedrijf voor de film? Hier en daar de film/plot/personages/ed aanpassen naar westerse smaak… Why? Tuurlijk verschil tussen de versies moet er zijn, toch…

   Laat die (live-action) verfilmingen toch over aan de Japanners. T is vast niet zomaar dat hun eigen versie van Death Note krap een 8 scoort op IMDB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *