6 dingen die je moet weten over de nieuwe Apple Pencil

Auteur: , Geen reacties
Apple

Naast een nieuwe MacBook, een iPad en de Mac Mini had Apple nog meer nieuws in vorm van de tweede generatie Apple Pencil. Wat is het eigenlijk?

Kortgezegd is de Apple Pencil op alle vlakken een verbetering in vergelijking met zijn voorganger. Maar dan ook echt op alle vlakken, meer daarover check je hieronder. De tweede generatie Apple Pencil is net als zijn voorganger een accessoire voor de iPad Pro en zal los aangeschaft moeten worden. Een must voor de professionele iPad Pro-artiest, een leuke (maar dure) gimmick voor de gemiddelde consument.

Wat is het?
De tweede generatie Apple Pencil heeft een matte afwerking gekregen en is vooral onder de kap flink aangepakt. Het uiterlijk is grotendeels hetzelfde gebleven. Dat is dan ook geen verrassing. Apple heeft echt wel goed nagedacht over het ontwerp van de eerste generatie Pencil. Hoe de pen bijvoorbeeld het lekkerst in de hand ligt. Dat is bij de tweede generatie niet anders.

Draadloos laden
Net als een moderne smartphone, kan de Apple Pencil draadloos worden opgeladen. De pen is voorzien van magneten en kan zo vastgeklikt worden op de iPad Pro. Het pennetje zal automatisch pairen met de tablet en gaan opladen. Het doet denken aan de iconische MagSafe op de MacBooks.

Niet compatibel met oudere iPads
Als je van plan bent de tweede generatie Apple Pencil te kopen, dan zul je ook je iPad moeten upgraden. De nieuwe pen werkt namelijk niet met de oudere iPad Pro of de 2018 iPad. Je moet echt de nieuwe derde generatie iPad Pro kopen om gebruik te kunnen maken van het ding. Een belangrijk punt om zeker niet te vergeten.

5 dingen die je moet weten over de nieuwe Apple Pencil

Inscriptie
Voor het eerst is het mogelijk om je Apple Pencil te personaliseren. Bij het online bestellen van het product via Apple is het mogelijk om je naam of een tekst in de Pencil te laten graveren. Handig als je naar tekenles gaat en wanneer er andere mensen aanwezig zijn met de gadget.

Unieke features
De tweede generatie Apple Pencil komt met een aantal unieke features. Door twee keer te tikken op de pen verwissel je bijvoorbeeld van tool. Door één keer te tikken kun je de pen ook uit de sluimerstand halen. Met de eerste generatie Pencil is het alleen mogelijk om te pairen en te opladen via Lightning-connector op een compatibele iPad. De pen kent voor de rest geen features.

Prijs
De nieuwe Pencil kost 135 euro. Een laserinscriptie is gratis, maar kan enkel in combinatie met een online bestelling bij Apple. Zijn voorganger is iets goedkoper. De eerste generatie tik je voor 99 euro op de kop. Bovenop de prijs van een nieuwe iPad blijft zo’n Pencil een prijzig extraatje.

6 dingen die je moet weten over de nieuwe Apple PencilEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).