6 dingen die je moet weten over Instagram TV

Auteur: , 1 Reactie
Instagram

De nieuwe concurrent van YouTube.

Bij het hoofdkwartier van YouTube zullen gisteren de grondvesten hebben geschud. Een nieuwe concurrent in de vorm van IGTV, of Instagram Television voluit geschreven, is daar. Wat is het eigenlijk en wat kunnen we verwachten?

Een gevreesde concurrent
YouTube heeft voor het eerst te maken gekregen met een échte concurrent. Diensten als Vimeo en Dailymotion waren nooit echt complete alternatieven. Echter, vloggers en influencers die op YouTube actief zijn, kun je doorgaans ook op Instagram vinden. Als ze zaken gaan doen op IGTV en daarmee (meer) inkomsten kunnen genereren dan heeft YouTube een probleem. Persoonlijk verwacht ik geen complete omslag, maar wel dat videomakers de nodige uurtjes gaan besteden aan IGTV en zo minder uur spenderen aan YouTube.

Verticale video’s
Instagram blijft het VVS (Vertical Video Syndrome) in stand houden, want op IGTV kunnen enkel verticale video’s gepost worden. Daarmee wil Instagram benadrukken dat het platform draait om mobiele content. Mensen met een haat voor verticale filmpjes moeten dus ver weg blijven van de nieuwe dienst, want de geposte filmpjes op IGTV zullen (voorlopig) niet in horizontaal beeld te zien zijn.

Instagram

Video’s kunnen tot een uur lang zijn
Instagrammers hebben niet langer te maken met een limiet van een minuut. Met IGTV is de limiet van één minuut verwijderd en kan content tot de lengte van een uur worden gedeeld.

IGTV is een aparte app
IGTV kan worden gedownload in de App Store en Play Store. Het maken van video’s doe je in deze nieuwe applicatie. Wel werkt IGTV in samenwerking met de Instagram app. Dit betekent dat je content geschoten met IGTV kunt tegenkomen in Instagram. De foto- en videodienst gaat daar de Explore tab voor gebruiken. Je kunt spreken van een voordeel dat IGTV een aparte app is. Zo hoef je er geen gebruik van te maken als je er niet geïnteresseerd in bent. Aan de andere kant kan Instagram hier mogelijk in de toekomst verandering in brengen. Denk aan Facebook, die Messenger verplicht als je berichtjes wilt verzenden.

IGTV

Iedereen kan ermee aan de slag
Hoewel vooral bestaande influencers, bedrijven en vloggers baat hebben bij IGTV, kan iedereen een kanaal aanmaken. Stel je hebt een Insta-pagina van je hond, dan kun je IGTV gebruiken om video’s te posten van je viervoeter.

IGTV is een directe app
Open IGTV en er gaan meteen video’s spelen. Het is een erg drukke app waarbij gepersonaliseerde content centraal staat. Accounts die jij volgt of jouw kunnen interesseren worden op de voorgrond weergegeven. Er is een zoektab die het mogelijk maakt om naar andere kanalen te zoeken.1 reactie

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).