6 dingen die je moet weten over Netflix-serie El Chapo

Auteur: , Geen reacties
5 dingen die je moet weten over Netflix-serie El Chapo

Fans van Narcos kunnen zich op Netflix vermaken met de nieuwe serie El Chapo.

Opnieuw een serie met een drugsbaron in de hoofdrol. El Chapo is sinds deze maand te zien op Netflix. De serie nog niet aangeslingerd omdat je geen idee hebt wat te verwachten? Na het lezen van dit artikel ben je helemaal op de hoogte.

Het verhaal
El Chapo draait om Joaquín Guzmán. Een beruchte drugsbaron uit Mexico die onder de naam El Chapo bekend was. De dramaserie vertelt de opkomst van El Chapo, zijn hoogtepunten, maar ook zijn tijd in de gevangenis en hoe hij wist te ontsnappen.

Over het eerste seizoen
Het eerste seizoen is sinds kort te zien op Netflix. Seizoen 1 bestaat uit negen afleveringen. Een tweede seizoen is al bevestigd en wordt momenteel geproduceerd. Een aflevering duurt 50 minuten.

Cast & crew
De serie is Spaans gesproken en dus zijn veel acteurs en actrices onbekend voor de grote massa. El Chapo wordt gespeeld door Marco de la O. Andere belangrijke spelers zijn Valentina Acosta als Alejandra, Alejandro Aguilar als Toño en Juan Carlos Oliva als El Güero.

Recensies
Vanwege het verhaal wordt El Chapo al gauw vergeleken met topper Narcos. De serie kent echter kritiek. Zo schrijven sommige recensenten dat de nieuwe serie wil leunen op het succes van Narcos. Ook zou de productie niet overal even top zijn. Op IMDb scoort de serie echter een keurige acht aan de hand van 919 stemmen.

Over de serie
De serie is geproduceerd door het Mexicaans-Amerikaanse Univision. Opnames werden gedaan in Colombia, mede vanwege de veiligheid. De serie komt namelijk niet zonder controverse. El Chapo is nog steeds in leven en hoewel de man zich achter tralies begeeft is men niet zonder angst. Pablo Escobar is daarentegen al jaren dood, wat Narcos meer bewegingsruimte gaf.

Trailer
De trailer van El Chapo kun je hieronder bekijken. De trailer is zonder ondertitels, dus mocht je de Spaanse taal niet beheersen dan blijft het voor nu bij beelden kijken. Het eerste seizoen is in zijn geheel te zien op Netflix. Naar verwachting komt het tweede seizoen in september naar de Amerikaanse streamingdienst.

Meer? Bekijk ook de collectie luxe auto’s van El Chapo en check wat de zonen van El Chapo tegenwoordig rijden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).