6 grote Netflix-series die geannuleerd werden

6 grote Netflix-series die geannuleerd werden
Niet alle series leven een lang en gelukkig leven. Door allerlei redenen kan worden besloten de stekker uit een serie te trekken. Het komt regelmatig voor.

Afgelopen week werd bekend dat Netflix en Marvel gaan stoppen met Iron Fist. De serie werd in de ogen van Netflix niet zo succesvol als men had gehoopt. Iron Fist is zeker niet de eerste die te maken krijgt met strenge beslissingen van hogerop. Regelmatig moet Netflix harde beslissingen maken wel of niet door te gaan met een serie. Vaak ten nadele voor cast en crew, die zo weer op straat komen te staan. Check hieronder een aantal voorbeelden van bekende Netflix-series die geen vervolg kregen.

Unbreakable Kimmy Schmidt (2015) – 4 seizoenen
Het vierde seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt debuteerde in mei 2018. Na vier seizoenen was er voor Netflix geen reden meer om nog een seizoen te bestellen. Stoppen op het hoogtepunt, want Unbreakable Kimmy Schmidt werd niet per se slecht ontvangen. Deze move was vooral strategisch.
[gv data=”BUAib57nGvY”][/gv]

Everything Sucks! (2018) – 1 seizoen
Everything Sucks! slaat niet alleen op de titel van de serie, maar ook op de inhoud. Blijkbaar was er voor Netflix niet voldoende animo om er een tweede seizoen van te maken. De ontvangst was niet eens zo slecht. Toch zag de Amerikaanse streamingdienst geen potentie voor een grandioos succes. Jammer, want het eerste seizoen eindigde met een cliffhanger waar vermoedelijk nooit een antwoord op gaat komen.
[gv data=”hf_YjzEvYeQ”][/gv]

House of Cards (2013) – 6 seizoenen
In het rijtje van annuleringen voor 2018 staat ook House of Cards. Door het schandaal van Kevin Spacey hangt er een randje negativiteit om HoC. Voor Netflix reden om te stoppen met de serie. Doorgaan met HoC zonder Spacey zat er voor de makers niet in. In het zesde en laatste seizoen is de acteur niet te zien, maar eindigt tevens het verhaal. Het positieve nieuws voor fans is dat HoC waardig wordt afgesloten en geen los einde heeft gekregen.
[gv data=”Cy_Kws0wdX4″][/gv]

Marco Polo (2016) – 2 seizoenen
Nog zo’n serie die eigenlijk iedereen wel kent, maar waar je uiteindelijk niks meer over hebt gehoord. Dat komt omdat Marco Polo na twee seizoenen werd geannuleerd. Volgens bronnen binnen de serie was Marco Polo erg duur om te produceren en was dat voor Netflix een reden om de stekker er uit te trekken. Het had niet zozeer met de kwaliteit van de serie te maken. De hoge kosten gooide in dit geval roet in het eten.
[gv data=”hB-ltNasHVw”][/gv]

Sense8 (2015) – 2 seizoenen
Het eerste seizoen zag in 2015 het licht en dit jaar werd het tweede en laatste seizoen uitgebracht. Netflix annuleerde de show wegens de kosten. Dit tot ongenoegen van fans. Er kwam zelfs een petitie om Sense8 een derde seizoen te geven. Het mocht niet baten, Netflix hield voet bij stuk en besloot geen groen licht te geven voor een nieuw seizoen.
[gv data=”QYU8w4ONQVo”][/gv]

Bloodline (2015) – 3 seizoenen
Netflix stopte met Bloodline op het hoogtepunt. Deze Original kon in principe nog wel even doorgaan, maar ook hier speelden de financiën een rol. Stoppen op het hoogtepunt was voor de Amerikaanse streamingdienst een manier om het succesvolle verhaal achter Bloodline te behouden en om te voorkomen dat de serie ging uitlopen op een langdradig fiasco.
[gv data=”tRnS8FkcXNk”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *