6 redenen waarom The Walking Dead minder spannend is

6 redenen waarom The Walking Dead minder spannend is
De populaire tv-serie krijgt steeds meer kritiek te verduren. Er zijn hier diverse redenen voor.

The Walking Dead is samen met Game of Thrones één van de meest bekeken tv-series ter wereld. Dit wil niet zeggen dat de zombie-serie ook de beste serie ter wereld is. Integendeel. Het huidige seizoen zorgt voor veel gemengde reacties op fora en sociale media. Afleveringen lopen traag en fans zijn de vervelende cliffhanger van seizoen zes nog lang niet vergeten. Wat gaat er allemaal mis? We geven je zes redenen.

Onlogisch schrijfwerk
De schrijvers van The Walking Dead maken er soms een potje van. We willen je kijkplezier niet verpesten door spoilers te noemen, maar soms zijn fouten vrij duidelijk merkbaar. Karakters die vanuit het niets een andere weg inslaan of hun eerdere principes plots vergeten. Het riekt naar slordig schrijfwerk met vraagtekens voor de kijker tot gevolg.

Rekken, rekken, rekken
Als er één serie goed is in het rekken van gebeurtenissen, dan is dit wel The Walking Dead. Spannende gebeurtenissen lijken alleen bij de eerste en de laatste afleveringen van een seizoen te gebeuren. Veel fans vinden de serie saai geworden en zijn inmiddels afgehaakt.

2

Niet boeiende karakters
Niet ieder karakter is even boeiend. Elke serie heeft er wel mee te maken en natuurlijk is dit een persoonlijke voorkeur. Toch krijgen sommige, in mijn ogen saaie karakters, veel screentime. Soms wel een hele aflevering. Dit maakt de aflevering een stuk minder leuk en dus kijk je al gauw uit naar de volgende week.

Ups en downs
Zoals gezegd zijn sommige afleveringen steengoed en andere slaapverwekkend saai. De steengoede afleveringen laten zien dat de schrijvers weten hoe ze een spannende serie kunnen maken. Als ze hier een betere balans in kunnen vinden dan krijgen ze van mij een dikke duim omhoog.

3

Minder walkers
In het zevende seizoen ligt er een stuk minder focus op walkers (zombies). Ze worden er af en toe bijgehaald in een aflevering, alsof AMC een soort quotum moet halen. In diverse gevallen voegen ze niets toe wat jammer is. Aan de andere kant is de apocalypse in The Walking Dead-wereld al een aantal jaren aan de gang en dus zijn er al behoorlijk wat walkers afgeslacht.

Cliffhangers!
Elke serie heeft ze: cliffhangers. Bij The Walking Dead weten ze echter een gehele aflevering naar een spannend moment te brengen, om vervolgens na 40 minuten kijken nog geen conclusie te geven. Daarvoor moet je de volgende week weer kijken. Dit is dan ook één van de redenen dat iedere week weer miljoenen mensen inschakelen op de meest populaire zombie-serie ooit. Of dit concept na drie á vier seizoenen nog steeds zoveel kijkers weet te boeien is een tweede.

Meer series? Check ook de vijf beste series op Netflix en de 10 de meest illegaal gedownloade series van 2016.

Eén reactie

  1. Allemaal waar.. Vooral jammer als aan het begin van een aflevering de focus ineens op een karakter ligt waar ze de afgelopen 2 niet mee bezig geweest zijn. Dan weet je gewoon al, nou, gaan we weer 40 minuten naar dat gezicht kijken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *