6 tekenen dat je crypto-verslaafd bent

Auteur: , 4 Reacties
Bitcoin

Crypto-verslafing, het is een dingetje.

Het fenomeen cryptocurrency bestaat al jaren. De term is inmiddels mainstream geworden en sinds vorig jaar weet ook je oma wat Bitcoin is. Naast de succesverhalen, brengt crypto ook negatieve dingen met zich mee. Sommige mensen zijn serieus verslaafd en hebben psychische hulp nodig. Er bestaat zelfs een speciale kliniek voor crypto-verslaafden. Hieronder 6 tekenen om zelf eens te kijken of je misschien wel verslaafd bent aan cryptocurrency.

Wakker worden en de prijs bekijken.
Je wordt wakker, zet de wekker uit en het eerste wat je doet is de smartphone pakken en crypto apps openen. Wat deed de koers afgelopen nacht? Wat is het laatste nieuws? Heb ik een flinke stijging of daling gemist? Voor sommige mensen is dit de realiteit.

Geld blijven investeren, ook al draai je verlies
Stelregel van handelen met financiële producten is dat je enkel geld gebruikt dat je kunt verliezen. Er zijn echter mensen die zich juist helemaal verliezen in het ‘spel’. Ze kopen op een verkeerd moment, draaien verlies en kopen vervolgens nog meer om het gemiddelde omhoog te krijgen. Doe dit enkele keren en voor je het weet heb je er veel meer geld ingestopt dan aanvankelijk de bedoeling was. In diverse gevallen niet zonder risico.

Liegen tegen anderen
Crypto-verslaving wordt weleens vergeleken met een gokverslaving. Eén van de zaken is liegen tegen je naasten over hoeveel geld je hebt besteed, of ontkennen dat je in een munt hebt geïnvesteerd die volgens vrienden of familie helemaal niks zijn.

Een teruggetrokken leven leiden
Minder vaak buiten de deur een drankje doen met vrienden of kennissen, meer tijd spenderen in je huis en bij je computer om de koers in de gaten te houden. En áls je buiten bent, de koers in de gaten houden op je smartphone.

Fantasieën bedenken
Verhalen van mensen die een Lamborghini hebben gekocht dankzij Bitcoin kunnen gevoelige traders raken. Men gaat bijvoorbeeld investeren in een zeer goedkope munt, in de hoop dat deze net zo gaat ontploffen als de Bitcoin. Er wordt meteen veel geld gepompt in de goedkope munt, om zeker te zijn dat het voor oog hebbende rendement gigantisch zal zijn. Of er wordt een flink totaalbedrag in diverse munten gestopt. Gebaseerd op gebakken lucht en je eigen fantasie hopende op een schitterende koers.

Lichamelijke klachten krijgen
Heel de dag bezig zijn met cryptomunten kan uiteindelijk invloed hebben op je bestaan. Zweten, depressies en angstgevoelens zijn een paar symptomen van een verslaafde die zichzelf niet meer in de hand heeft. Vooral iemand die alleen woont kan zich ongecontroleerd in de nesten werken.4 reacties

..
en schrijven over crypto’s alsof het financiële producten zijn. Alle crypto ‘currencies’ zijn per definitie gebakken lucht. Schaarste creëren, mooi verhaaltje eraan plakken over technologie en gaan met die banaan.

En als we dan toch bezig zijn: Zeggen dat crypto currencies de toekomst zijn, want blockchain.
@gregorius: “Alle crypto ‘currencies’ zijn per definitie gebakken lucht. Schaarste creëren, mooi verhaaltje eraan plakken over technologie en gaan met die banaan. ” hoezo generaliseren..
Zevende teken dat je verslaafd bent: op de weblog die niet speciaal over cryptocurrency gaat, waarvoor je schrijft, om de dag een stukje schrijven over de koers van de Bitcoin.
@koeberg: Niet speciaal over cryptocurrency, wel technologie. (en dus blockchain, cryptocurrency, ICO’s en randzaken) pakken we zeker mee. De weblog gaat immers ook niet ‘speciaal over’ Pokémon of Fortnite..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).